1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X5 od jula i sa dvolitarskim dizelom
BMW X5 od jula i sa dvolitarskim dizelom
0

BMW X5 od jula i sa dvolitarskim dizelom

603
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarska marka pristupa širenju game krosovera sa X5 oznakama. Nakon internet premijere koja se neočekivano dogodila istog dana kada je bila zakazana i premijera velikog kupe krosovera iz Ingolštata, odnosno 5. juna prošle godine, X5 nove generacije je početkom jeseni dospeo u izložbeno-prodajne salone širom Evrope.

U početnoj fazi tržišnog života, novi X5 je bilo moguće naručiti jedino u verzijama koje pogoni redni šestocilindarski benzinski ili dizel agregat, ali se sada to menja. Naime, BMW je juče obavestio javnost da počev od jula, u prodaju ulazi varijanta sa četvorocilindarskim dizel motorom koja se već tradicionalno označava sa 25d.

Vest je očekivana, s obzirom na to da je prvi X5 koji je ugostio četvorocilindarski motor bio onaj iz prethodne (F15) generacije. Naša iskustva u četiri godine dugoj eksploataciji krosovera X5 25d xDrive nas podsećaju da se nije dogodio momenat u kojem bismo poželeli više „konja“ ili „njutn metara“ pod haubom, a glavnina od prevaljenih 65.000 kilometara je obeležena ekonomičnim režimom vožnje (Eco Pro Mode).

Specifikacije motora u novajliji se ne razlikuju od onih iz prethodnika, pa će vozači moći da računaju na 231 konjsku snagu uz 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Jedina opcija za transmisiju je ona koju je potpisao ZF, a preuzeta je sa prethodnika takođe. Isto važi i za sistem prečišćavanja izduvnih gasova koji je usklađen sa najstrožom Euro 6d-TEMP normom.

U ponudu se uvodi i PHEV varijanta koja će biti označena sa X5 xDrive 45e. Za pogon je zadužen tandem linijskog šestocilindarskog benzinca i elektromotora čija zbirna snaga iznosi 394 „grla“.

Uz ovakve specifikacije ne čudi podatak da X5 u ovoj verziji ubrzava iz mesta do „stotke“ za 5,6 sekundi, a proizvođač obećava i autonomiju u električnom režimu vožnje koja se graniči sa distancom od 80 kilometara. Da informacija o dometu sa jednim punjenjem baterije dobije posebnu težinu zadužena je oznaka WLTP koja se navodi u prezentaciji ove karakteristike.

AutoRepublika

(603)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments