1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Astra – zvanične fotografije kamufliranog vozila (FOTO)
Opel Astra – zvanične fotografije kamufliranog vozila (FOTO)
1

Opel Astra – zvanične fotografije kamufliranog vozila (FOTO)

416
1
Podelite sa prijateljima:

Opel pojačava promotivnu kampanju pred premijeru nove generacije Astre.

U saopštenju za medije nemačka marka ističe da je ciklus testiranja prototipa na kraju, te da su obavljena relevantna ispitivanja, od vožnje pri vrlo visokim brzinama na autobanu, preko upotrebe u uslovima izrazito niskih temperatura, pa čak i vožnja kroz vodu! Opel navodi da je će nova Astra biti u stanju da prođe kroz vodu dubine do 25 cm.

Šef razvoja projekta nove iteracije Astre je Marijela Fogel, koja je učestvovala u stvaranju i prethodne dve generacije ovog modela. Fogelova ističe da je u stvaranju noviteta učestvovao veliki broj žena u inženjerskom odeljenju…

No, čini se da im je posao bio značajno lakši nego li ranije, jer je nova Astra zapravo mehanički identična sa Peugeotom 308, te su Nemcima ostavljene sitnice, većina vozila je već bila gotova.

Kamuflirani automobil ne odaje ništa o samom izgledu vozila, ali već znamo da će Opel primeniti svoj novi Vizor anfas, koji je stigao sa novom iteracijom Mokke. S druge strane, poznato je da i će u kabini ispred vozača biti postavka sa dva ekrana, od kojih jedan predstavlja instrumentalnu tablu, dok drugi služi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Imamo i potvrde kako će izgledati paleta motora nove Astre. Činiće je 1,2 PureTech agregat koji će biti dostupan u dve konfiguracije – sa 110 i 130 “grla”. Što se tiče dizelaša, to je 1,5 BlueHDi koji isporučuje 130 ks. Svi pomenuti motori upareni su sa šestostepenim manuelnim menjačem ili osmostepenom automatskom transmisijom.

Uz to, biće ponuđene i dve plug-in hibridne verzije. Slabija ima na raspolaganju 180 ks, a snažnija 225 “konja”, i obe koriste baterije kapaciteta 12,4 kWh.

Što se tiče dimenzija vozila, buduća Astra će biti duga 4,37 m, a porašće i u širinu za 5 mm, no biće niža za 15 mm naspram aktuelnog modela. Međuosovinsko rastojanje iznosiće 2,67 m, dok će prtljažnik imati korisnu zapreminu od 422 l.

Opel je još ranije potvrdio da će se nova generacija proizvoditi u Riselshajmu, gde se Astra poslednji put montirala između 2009. i 2015. godine. Premijera idućeg hečbeka biće održana u narednih nekoliko nedelja, dok će karavanska varijanta stići nešto kasnije.

AutoRepublika 

(416)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako net ne greši, Toyota Prius Plug-In ima bateriju „kapaciteta“ od 8,8 kwh, tako da je ovih 12,4 kwh odlično.
Koliko se sećam nekih ne tako davnih cenovnika (pre 2-3 godine najviše), razlika cene izmedju običnog hibridnog Priusa i onog sa plug-in pogonom, čak i uz tako malu bateriju bila je u Srbiji tačno 10.000 evra.