1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Rapid u Rusiji dobila novo izdanje
Škoda Rapid u Rusiji dobila novo izdanje
3

Škoda Rapid u Rusiji dobila novo izdanje

571
3
Podelite sa prijateljima:

Rapid je u Rusiji dobio još jednu verziju – Sport Edition.

Ova varijanta se razlikuje od trima Ambition na kojem je u suštini bazirana. Sport Edition izdvajaju crna rešetka i oplate na retrovizorima, te dvobojne aluminijumske felne od 16 cola. U kabini je i “nebo” od crne boje, dok se na sedištima lako uočava kontrastni crveni štep.

Ispred vozača je trokraki grejani volan, dok se iza njega nalaze tradicionalni anagolni obrtomer i brzinomer, a između njih je smešten mali displej. Povrh centralne konzole je ekran osetljv na dodir, preko kojeg se upravlja informativno-zabavnim sistemom.

Škoda Rapid Sport Edition kao deo opcionalne opreme ima klima uređaj, zatamnjena stakla, te brisač zadnjeg vetrobranskog stakla!

Ovaj automobil dostupan je u Rusiji samo sa dva agregata i oba se već duže vreme ne nude u ostatku Evrope. Reč je o atmosferskom 1,6 MPI i turbo motoru 1,4 TSI. I iako je prvi bio poznat po pouzdanosti, potonji je ostavio gorak ukus u ustima mnogih kupaca na Starom kontinentu.

No, VW grupa rešila je sve boljke u vezi 1,4 TSI, te više nema nekih većih i ozbiljnijih problema. Ova pogonska jedinica kod Rapida razvija 125 ks, dok atmosferac nudi 110 “konja”.

I, koliko košta Škoda Rapid Sport Edition u Rusiji? Početna cena je 1.215.000 rubalja, odnosno oko 14.000 evra prema današnjem kursu. Stoga nije ni čudno da standardni Rapid lako pronalazi kupce u ovoj zemlji, pa je tako u maju isporučeno 4.469 primeraka, što je bilo dovoljno da se ovaj automobil nađe na devetom mestu liste najpopularnijih četvorotočkaša tokom prethodnog meseca u Rusiji.

AutoRepublika 

(571)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Škoda Rapid Sport Edition kao deo opcionalne opreme ima klima uređaj“

😊😊😊

Slavko

Nije bas olicenje sklada i lepote. Scala za sebe je ok, ali ovaj pokusaj prenosa resenja prednjeg i zadnjeg dela Scale na trup starog Rapida mi ne izgleda najbolje.
A izgleda da se vraca u modu, sto drug moron rece, da ce klima biti dodatna oprema.
Dobijacemo tehnologiju blagog hibrida serijski, a klima i ostale sporedne stvari ce biti doplata…

s mile

fabia karavan bolji izbor od rapida