1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi Volkswagen ID Buzz
Ovo je novi Volkswagen ID Buzz
3

Ovo je novi Volkswagen ID Buzz

373
3
Podelite sa prijateljima:

Za jedan, širom sveta izuzetno popularan brend, gde se godišnje isporučuju milioni i milioni vozila, Volkswagen se zapravo ne može pohvaliti velikim brojem vrednih klasika. S izuzetkom ranih generacija modela Type 1 (Buba) i GTI, teško da neki od njih vredi velike sume novce, a takva situacija je vladala sve do pre desetak godina. Tada je naglo porasla popularnost modela Type 2, koji se takođe bio poznat po imenima Bus, Microbus i Bully.

Neki od njih, posebno oni sa 23 prozora, umeju da koštaju i po nekoliko stotina hiljada dolara i svakim danom postaju sve poželjniji, u šta ćete se uveriti ako otvorite predloženi link u ranijem delu rečenice. Verovatno iz tog razloga, nemački gigant je odlučio da kreira i moderno izdanje, ali u električnom izvođenju. Novitet će biti deo ID familije i nosiće ime Buzz. Na taj način će se pridružiti već postojećim modelima ID.3, ID.4 i ID.6.

ID Buzz je već nekoliko puta predstavljan u konceptnoj formi, i nije teško uočiti vezu s klasičnim modelom Type 2. Međutim, dok je legendarni kombi pružao okrugle farove, Buzz donosi nešto proširenu svetlosnu grupu postavljenu značajno više. Tokom prethodnih dana, mnogi mediji su objavili fotografije jednog od primerka sa testiranja, i on nam daje generalnu ideju šta možemo da očekujemo.

U poređenju sa ranijim konceptima, farovi su ponovo prošireni, ali je kombi zadržao prepoznatljiv način gde se hauba odvaja od branika. Šanse su velike da će i dvobojna karoserija biti deo opreme, pošto smo je videli nekoliko puta na raznim konceptima. Na pitanje zašto investiraju novac u gotovo nepostojeće tržište MPV-a, to jest minivanova, jedan od Volkswagenovih dizajnera Frenk Velš je prošle godine izjavio da „kategorija nije izumrla već da je potrebno da bude drugačije dizajnirana“, a nema sumnje da se Buzz posebno izdvaja u toj klasi.

Još jedna velika izmena u poređenju s modelom Type 2, je ona koja se tiče toga da je original imao motor postavljen pozadi, kao i tri reda sedišta, dok će Buzz pružati dovoljno mesta za „samo“ pet putnika.

Nemački proizvođač vozila će verovatno ponuditi identičnu mehaniku kao i kod krosovera ID.4, što znači da će postojati verzije sa 150 i 204 konjskih snaga, dok će se u vrhu kataloga nalaziti performantni model sa skoro 300 „grla“ i pogonom na sva četiri točka.

ID Buzz stiže u izložbeno-prodajne salone krajem naredne godine i biti će dostupan širom sveta. Priču o najstarijem primerku modela Type 2, možete pročitati klikom na ovaj link.

AutoRepublika

(373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

Lice pekinezera

BB

Negdje mi prolazi kroz glavu da je koncept izgledao daleko ljepše nego ovaj pekinezer.

YugoFlorida

Боже Господе, каква ругоба. Ко да су га ногама дизајнирали.