1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi demantovao da će ponovo proizvoditi Lancer Evolution
Mitsubishi demantovao da će ponovo proizvoditi Lancer Evolution
0

Mitsubishi demantovao da će ponovo proizvoditi Lancer Evolution

189
0
Podelite sa prijateljima:

Svi znamo da je model Mitsubishi Lancer Evolution jedna od najvećih ikona automobilske industrije. Krajem devedesetih godina prošlog veka, finski vozač Tomi Makinen je osvojio čak četiri uzastopne titule u Svetskom reli šampionatu (WRC) upravo za volanom ovog legendarnog sportiste, a ulične verzije su privlačile pažnju gde god da su se pojavile.

Poslednji Evolution je napustio izložbeno-prodajne salone još 2015. godine bez direktnog naslednika. Optimizam u pogledu toga da ćemo videti novi model se vratio pre nekoliko meseci kada je Mitsubishi najavio ponovno otvaranje performantne divizije Ralliart, ali je sve nade ugasio predsednik firme Takao Kato.

U nedavno zvaničnom obraćanju medijima, Kato kaže da akcionari Mitsubishija svakako žele novi Evolution, ali je situacija u automobilskoj diviziji firme još uvek relativno loša i da trenutno ne postoje finansijske mogućnosti da se razvije novi model, samo radi nege imidža. Ali je istovremeno rekao da nije isključena mogućnost da se Mitsubishi vrati u WRC, mada se postavlja pitanje koji konkretan model bi ga i predstavljao u tom zahtevnom nadmetanju.

Naime, japanski proizvođač vozila trenutno u ponudi ima samo jedan putnički automobil i to jeftini gradski primerak Mirage/Space Star, koji smo nedavno testirali. Teško je reći da bi krosover poput onog nazvano Eclipse Sport ili Outlandera to uradio, ali istovremeno sa revolucijom krosovera, neće nas iznenaditi i ako se to desi.

Naravno, uvek se postavlja ono pitanje „zašto ne pratiti trendove i predstaviti električni model?“. I tu Kato ima odgovor, pa dodaje da je razvoj električnih vozila jako skupocen proces u koji je Mitsubishi investirao velike sume novca prethodnih godina, ali je potrebno unovčiti popularnost krosovera umesto putničkih vozila. Ukoliko se oni pokažu uspešnima, Kato se ne suprostavlja razvoju novih modela poput Evolutiona.


Šta će biti od svega pokazaće vreme, ali ako pitate javnost, Mitsubishiju bi baš bio potreban model poput novog Lancera da pokaže svetu da nije zaboravio da pravi fantastične automobile, i onda naravno, da prenese takav trend i na ostale modele.

AutoRepublika

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments