1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf 8 će biti hibrid
VW Golf 8 će biti hibrid
0

VW Golf 8 će biti hibrid

873
0
Podelite sa prijateljima:

Takozvani „blagi“ hibridni sistem od 48 V će se naći u osmoj generaciji VW Golfa, i ne samo što će poboljšati efikasnost, već će i obezbediti dodatnu snagu nakon startovanja.

Posle najavljenih planova u vezi sa startovanjem proizvodnje osme generacije ikone iz C segmenta, zakazanog za jun 2019., Volkswagen je sa nama podelio i dodatne informacije vezane za bestseler. Marka Volkswagen radi na potpuno novom „blagom“ hibridnom sistemu koji koristi tehnologiju 48 V, a biće implementirana inicijalno upravo u novom Golfu, da bi se kasnije raširila i na ostale modele game.

Starter-generator od 48 V s kaišem, baterija od 48 V i DC/DC konverter.

Za sada, VW ne ide u detaljisanje, ali kaže da će motori s unutrašnjim sagorevanjem biti uparivani sa starter generatorom i baterijom od 48 V. Ovaj, takozvani „blagi“ hibridni sistem će Golfu 8 obezbeđivati kretanje po inerciji s isključenim SUS motorom, a računa se da će ušteda goriva ići do 0,3 litra na pređenih 100 kilometara.

Ovo verovatno zvuči poznato, što ne čudi, jer upravo nedavno lansirani Golf 1.5 TSI ACT BlueMotion poseduje nešto što VW naziva „mikrohibridni sistem“ sa naprednom funkcijom kretanja po inerciji, što je suštinski ista stvar. Kada vozač podigne stopalo sa papučice gasa, kvačilo se odvaja a motor gasi, ali se ovo dešava samo u izvesnim uslovima, poput vožnje nizbrdo.

Što se hibridnog sistema tiče, Volkswagen spominje da će on Golfu doneti i električnu asistenciju prilikom startovanja, što u praksi znači da će automobil raspolagati s više obrtnog momenta. Snaga iz generatora se kanališe preko kaiša, a SUS motor se praktično pali upravo uz pomoć generatora. Nemački proizvođač objašnjava da je čitav sistem razvijen tako da što više deaktivira motor tokom kretanja vozila, i to na jedva primetan način.

Što se baterije tiče, njena uloga je da napaja starter-generator sa neophodnim naponom, dok regularni sistem od 12 V dobija voltažu iz DC/DC konvertera. Ovaj sistem takođe izvlači beneficije iz tehnologije rekuperacije energije, tako da će se baterija puniti tokom usporavanja vozila.

Nova generacija Golfa će u prodaji u Evropi biti već sledeće godine, kada će Volkswagen takođe lansirati prvi serijski I.D. model (EV) u hedžbek karoserijskoj konfiguraciji.

 

 

(873)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments