1. Home
  2. Testovi
  3. Renault Kangoo 1.3 TCe/130 Intense – Metamorfoza
Renault Kangoo 1.3 TCe/130 Intense – Metamorfoza
41

Renault Kangoo 1.3 TCe/130 Intense – Metamorfoza

4.33K
41
Podelite sa prijateljima:

Lepši, savremeniji i veći, novi Renault Kangoo 3 računa da postane jedan od lidera u segmentu, kako u putničkoj izvedbi, tako i transportnoj.

Ukoliko su klasični vanovi vrsta u izumiranju, to se nikako ne može reći za kvazi vanove, tipa Renault Kangoo, Citroen Berlingo, VW Kaddy, Ford Tourneo Connect… Dovoljno je recimo provesti samo par sati za upravljačem jednog od njih, ili još bolje novog Renaulta Kangoo, da bi se shvatilo zašto!? Nijedan automobil u nekom drugom segmentu nije toliko praktičan, prostran i modularan, bez obzira da li se radi o familijarnom odlasku na duži godišnji odmor, izlet u prirodu s dva bicikla u unutrašnjosti, šetnju s domaćim ljubimcima ili zbog radova na kući za transport desetina džakova s cementom i šutom za deponiju.

Da, da toliko polivalentnosti teško je drugde pronaći, a ne potrošiti „kamaru“ para za recimo jedan pikap, koji bi se eventualno mogao nadmetati na ovom polju. Verujem da dok ovo čitate mnogi od vas potvrdno klimaju glavom, ali da ujedno smatraju kako im je vozna dinamika loša, te da su ružni do bola. Hmmm, nekada bilo sada se pripoveda, ponašanje u vožnji ovih mutanata sada je maltene na visini klasičnih vanova i SUV modela, dok su se fizički znatno prolepšali.

Pogledajte samo Kangoo treće generacije, iako je i dalje četvrtast prednji deo nema na čemu pozavideti jednom Scenicu ili Espace! Barokna prednja maska, s obiljem hromiranih površina, u aktuelnom je stilu proizvođača, i kao takva valorizuje čitavo vozilo. Naravno da i ovde cilj opravdava sredstvo, ravno podsečen zadnji deo, kao i  bokovi, dozvoljavaju maksimalni unutrašnji prostor. Ne samo za putnike već i robu, podsećanja radi dve prethodne generacija Renaulta Kangoo više su se prodale kao dostavna vozila.

Uostalom to i je i bila njegova prvobitna namena, tek nešto kasnije Renault i ostali proizvođači su ih adaptirali kao putničke verzije, što je odmah naišlo na veliki odziv kupaca. Kada smo već kod furgon izvedbe samo još par podataka, kuriozitet ove je da sa strane suvozača nema B stuba, čime je dobijen otvor od bezmalo 1,5 m širine! Ujedno u njega staje gotovo 4 kubna metra, nije loše za vozilo od 4,5 m dužine.

Može i bolje, predviđena je i dugačka verzija od 4,9 m, kako transportna tako i putnička, ali tek dogodine, tako da o njoj nećemo za sada. A kako su u modi krosoveri, za koji mesec najavljen je i „terenski“ Kangoo, uzdignut od tla za 16,4 cm, s bolje zaštićenom karoserijom i M+S gumama, u kombinaciji sa sistemom Grip Control.

Tako dođosmo i do spoljašnjih dimenzija, novi Kangoo duži je od prethodnog za čitavih 19 cm (4,49 m) i širi za 9 cm (1,92 m). Visina od 1,84 m ostala je neizmenjena (s krovnim nosačima), tim bolje jer tako bez problema ulazi u podzemne parkinge, često ograničene na 1,9 m. Kao i kod nekadašnje verzije zadržana su bočna klizna vrata s obe strane, s tim da je ulazni otvor još veći, dok se prednja sada otvaraju pod uglom od 90°, što isto tako obezbeđuje lakši pristup potpuno novoj unutrašnjosti.

Dosta je bilo šale

Po ugledu na spoljašnjost i enterijer Renaulta deluje znatno prestižnije. Da nema znaka proizvođača na upravljaču lako bi se pomislilo da smo u jednom Volkswagenu, koliko je sve strogo i klasično. Zapravo dizajn komandne table dobrim delom je prekopiran od Captura i Arkane, čak i plastika, računajući jednu poveću lajsnu u stilu drvene aplikacije, deluje iznenađujuće dobro za ovakav tip vozila.

Zapazih i nešto platna na oblogama vrata, dok je ostatak enterijera od tvrde plastike, robusne i predviđene da traje. Za upravljačem, za dlaku previše položenim, osećamo se kao u putničkom vozilu, ergonomija je odlična. Kao i sedišta i on se podešava u svim pravcima, uz to lep je na oko i obložen kvalitenom kožom. Na dohvat ruke nalazi se ručica menjača „na balkonu“ (donjem delu centralne konsole), dok pogled „puca“ na velike i pregledne instrumente.

 

Potpuno klasične koncepcije, s ekranom između za informacije s putnog računara i numeričko očitavanje brzine, ne mogu, a da se ne dopadnu. Dobro je to uradio Renault, računajući i praktični aspekt, iako su na ovom polju PSA trojke i dalje superiornije (Berlingo/Rifter/Combo).

Sve neophodno za duže putovanje ili posao staje u pregrade na vratima, boks između sedišta, policu iznad vetrobranskog stakla i veliki pregradak za rukavice, ispred suvozača. Identičan je kao kod Captura, dakle funkcioniše kao fioka, tj. izvlači se iz centralne konzole. Ispod nogu suvozača je još jedan boks, gde je Renault stavio dizalicu za zamenu rezervnog točka, inače smeštenog ispod vozila, tj prtljažnika.

Na zadnjoj klupi, podeljenoj na dve trećine, prostora ima više nego li dovoljno za tri odrasle osobe, iako sedišta nisu nezavisna kao kod nedavno voženog Berlinga, niti se nasloni mogu podešavati. Sva sreća te je pod potpuno ravan, tako da putnik u sredini ne mora raširiti noge, dok su na konzoli između prednjih sedišta smeštena dva USB priključka i jedan za 12V.

Zaboravih da naznačim da postoje i napred, isto tako dva u boksu iznad instrument table, kako bi se mogao puniti smarfon, postavljen na držaču s leve ili desne strane (po želji se montira). No taman kada sam krenuo da kritikujem njihovu poziciju, jer je u vožnji vozaču nemoguće sigurno „ubosti“ USB ključ (poklopac boksa zaklanja vidno polje), shvatih da postoji još jedan priključak na centralnom ekranu od 8 inča. Ovaj služi pre svega za slušanje snimljene muzike jer je povezan sa medija sistemom, za razliku od druga dva u boksu, koji imaju funkciju punjača smartfona.

Ostaje nam još prtljažnik, velik kao šupa! Metar u ruke, u dubinu ima 1 m, širok je 1,15 m, a do police koja ga pokriva visok je 1,1 m. Ukupna zapremina iznosi 775 litara, no kada se ova skine povećava se na 1.200 litara, kada su i dalje sačuvana tri sedišta na zadnjoj klupi. Ukoliko i njih oborimo dobija se 1,8 m u dubinu, uz neki laki madrac ili ćebe, dve osobe mogu i da prespavaju.

Eh šta bih dao da sam imao tako nešto pre 40-ak godina, kada smo „stojadinom“ obilazili Evropu, i u zavisnosti od vremena spavali u njemu ili pored njega… Da završimo s prtljažnikom, ukoliko se obori i naslon suvozačevog sedišta (opcija), izvodljivo je transportovati predmete do 3 m dužine, kada maksimalna zapremina iznosi 3,5 kubnih metara!

Cifre su dakle superiornije od prethodnog Kangooa, što se odnosi i na maksimalno opterećenje. Pre svega zahvaljujući novoj platformi, pozajmljenoj od Scenica 4, dok je bivši Kangoo bio postavljen na platformi Scenica 2, iz 2003. godine! Novajlija može tako poneti i do 2 tone (odnosi se naravno na dostavnu verziju), dok je bivši bio limitiran na 1.650 kg. U tu svrhu predviđeni su i praktični krovni nosači, kao što možete videti na fotografijama dve paralelno integrisane letve lako se postave popreko.

Kombi, koji kombi?

U iščekivanju 100% električne izvedbe (baterija od 44 kWh i motor od 102 ks), Kangoo je ponuđen s benzinskim motorom 1.3 TCe od 100 i 130 ks, kao i dizelom 1.5 BluedCi od 95 i 115 ks. Uzevši u obzir veliku težinu od 1.577 do 1.688 kg (u zavisnosti od verzije), logično je bilo posegnuti za dizelom, no kako nam je ovaj jako dobro poznat, odlučih se za snažniji benzinski.

I nisam se razočarao, svaki put kada se s njim sretnem opet se uverim da se radi o talentovanom i sofisticiranom agregatu, veoma prijatnom u svakodnevnoj upotrebi. Naravno da od njega ne treba očekivati čuda, ali 130 ks i 240 Nm koji razvija pri samo 1.500 o/min, obezbeđuju više nego li dobre performanse, naravno za ovakav tip vozila. Ubrzanje iz mesta je korektno (12,7 s do 100 km/h), kao i međuubrzanja, uz prijatan i diskretan zvuk koji ispušta, čak i u najvišim obrtajima.

Voženi je uparen s ručnim šestostepenim menjačem, malo kasnije predviđen je i automatski EDC7, isto tako i uz dizel. Izbor ovog agregata posve je dakle opravdan, po cenu povišene potrošnje, posebno u poređenju s 1.5 BluedCi. Nakon bezmalo 900 pređenih kilometara putni računar stabilizovao se na nepunih 8 l (preciznije 7,8 l), s tim da u malo jačim gradskim gužvama konzumira i dobrih 11 l. Ispod 6 litara se ne može, čak i ekonomičnom vožnjom pri stabilizovanoj brzini, pa sve do 7 litara ukoliko se malo jače nagazi na gas.

Bez brige, i to je dozvoljeno, ovaj Kangoo je savremen van, znatno moderniji od svog prethodnika. Kao što rekosmo postavljen je na novoj platformi, tako da je posve izvodljivo voziti ga dinamično, kao bilo koje putničko vozilo. Nema preteranog ljuljanja i naginjanja karoserije, ogibljenje je osetno tvrđe nego li kod recimo Berlinga, što ne znači i neudobnije. Jednostavno za njegovim upravljačem nema se utisak da ste u jednom dostavnom vozilu, jedino su u vožnji na auto-putu izražena vazdušna strujanja, pre svega zbog krovnih nosača.

Proizvođač navodi da je učinjen veliki napredak na polju izolacije kabinskog prostora, čemu doprinose i prednja stakla, deblja za 22%. Nivo buke u kabini smanjen je navodno za 6-8 decibela. U svakom pogledu vozna dinamika je za pohvalu, računajući i kočnice, snažne i izdržljive. Pohvale zaslužuje i oprema, sve što se poželeti može ponuđeno je u serijskoj opremi ili uz doplatu. Nema svrhe ići u „sitna creva“ i sve detaljno navoditi, posegno jer se za naše tržište ne zna cena, niti koliko će biti završnih nivoa i uz koje agregate.

Rivali

 

U voženom  Intense pronađoh recimo automatski klima uređaj s dve zone podešavanja, karticu „slobodne ruke“ (samostalno otključavanje/zaključavanje čim se udalji od vozila), kameru za vožnju unazad sa senzorima napred i pozadi, GPS s ekranom od 8 inča i medija sistemom Easy Connect, grejana sedišta, kožni upravljač, snažno zatamljena bočna stakla, aluminijuske naplatke od 17 cola…

Cena je naravno viša, znatno više nego li kod prethodnog, u Francuskoj počevši od 24.900 evra, pa sve do 27.900 evra za voženi. Nemojte ovo uzeti zdravo za gotovo, na domaćem tržištu, dakle u Srbiji, neuporedivo su niže… Bilo kako bilo, nakon dugih 14 godina novi Kangoo je tu! Vredelo je biti strpljiv i dočekati ga, izuzmemo li višu cenu zaista ne znam šta bi mu se realno moglo prebaciti? Tim bolje po njega, jer pored spomenutih PSA trojki jedan od najozbiljnijih konkrenata svakako je i novi i talentovani VW Caddy.

 Tekst: Perica Rajković

 Fotografije: Renault, Perica Rajković

Renault Kangoo Intense 1,3 TCe

Karoserija, dimenzije, masa

Tip: Minivan
Vrata/Sedišta: 5/5
Spoljne dimenzije – dužina, širina, visina: 4.490 x 1.920 x 1.840 (s krovnim nosačima) mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.720 mm
Zapremina prtljažnika: 775 – 3.500 l
Masa praznog vozila: 1.616  kg

Motor

Broj cilindara/tip motora: R4/ turbo benzin
Radna zapremina: 1.333 cm³
Snaga: 130 ks pri 4.500 o/min
Maks. obrtni moment: 240 Nm pri 1.500 o/min

Pogon

Tip: Na prednje točkove
Menjač: 6/ručni

Šasija i kočnice

Ogibljenje napred/nazad: MacPherson/Multilink
Kočnice napred/nazad: Ventilirajući diskovi/diskovi
Pneumatici napred/nazad: 205/55 R17

Performanse

Ubrzanje 0-100 km/h: 12,7 s
Maks. brzina: 183 km/h

Potrošnja i emisija

Gorivo: Benzin 95 i 98
Zapremina rezervoara: 54 l
Prosečna potrošnja – proizvođač/test: 6,9- 7,8/100 km
Emisija CO2: 156 g/km

Cena

Cena u Francuskoj od 24.490 evra 

Dobre strane:

Moderan stil, unutrašnji prostor, vozna dinamika, prijatan agregat, sofisticirana oprema

Loše strane:

Znatno viša cena, klupa u drugom redu umesto nezavisnih sedišta, potrošnja po gradu  
Pod lupom
Dizajn
Eksterijer: 8 Ukupno 7,75 
Enterijer: 7,5
Kvalitet izrade
Karoserija: 8 Ukupno 7,5 
Kabina: 7
Praktičnost
Karoserija: 9 Ukupno 8,5 
Kabina: 8
Komfor
Napred: 8 Ukupno 7,75 
Pozadi: 7,5
Vozne osobine
Upravljivost: 8 Ukupno 8
Performanse: 8
Šasija
Ogibljenje: 8 Ukupno 8 
Kočnice: 8
Motor
Performanse: 7,5 Ukupno 7,25 
Potrošnja: 7
Menjač
Preciznost: 8 Ukupno 8
Efikasnost: 8
Cena
Prihvatljivost: 7
Ocena: 7,75

Tehničke karakteristike

TCe 100 TCe 130 Blue dCi 95 Blue dCi 115*
TECHNIČKE KARAKTERISTIKE
Motor 4 cilindra turbo benzin 4 cilindra turbo dizel
Zapremina (cm3) 1 333 cm3 1 461 cm3
Snaga
(ks – o/min)
100 pri
4 500
130 pri
4 500
95 pri
3 000
115 pri
3 750
Obrtni moment
(Nm  o/min)
200 pri
1 500
240 pri
1 500
260 pri
1 750
270 pri
1 750
Menjac Ručni sa šest brzina
Pogon Na prednje tockove
Tezina praznog vozila (kg) od 1 475 do 1 616 od 1 577 do 1 688
PERFORMANSE
0 do 100 km/h (s) 14,5 12,8 15,1 12*
Maksimalna brzina (km/h) 168 183 164 175*
POTROŠNJA I NIVO CO2  po WLTP normama
Mešovita (l/100 km) 6,7 – 6,8 6,7 – 6,9 5,4 – 5,6 5,4 – 5,6
CO2 (g/km) 151 do 154 152 do 156 142 do 146 143 do 154
Malus u FR 2021. (€) 650 do 898 740 do 1 074 240 do 330 nepoznat
GARANCIJA
Trajanje 2 godine, neograničena kilometraža

Cene u Francuskoj Renault Kangoo 2021.

Zen Intens
Benzin
TCe 100 BVM6 24 900
TCe 130 BVM6 27 900
Diezel
Blue dCi 95 25 900 27 400

(4326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

41 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

San snova !
Bravo Renault i bravo Peki !
😀

Dezon

Najbolja klasa vozila za porodicu realno,i bilo bi lepo da ponude i digitalnu tablu iz clia uz doplatu…

Slavko

Simpatican je ovaj Kangoo, nema sta. Dobar koncept prostora, trebao bi ga (ne samo Kangoo, nego ovu klasu vozila) razmotriti svako kome treba prostor. Setim se tako, pre par godina, sajam u BG, i muvam se oko 508. Guzva nesnosna, kao da je svemirski brod. Virnuo sam samo izdalje, nije se moglo prici. Ko veli, ajd da vidim ima li na standu jos sta za videti, a da se ne moram gurati sa nekim da sednem. Par koraka dalje stoji Rifter. Nikad nisam bio ljubitelj takvog tipa vozila, al reko, ajde, tu sam, pogledacu. I sokiran koliko prostora. U svim… Pročitaj više »

Renault Terminator

1.5 dCi se ubio za ovakav auto.Kengur u ovoj putničkoj varijanti je bombonica.Jako lijep auto,sviđa mi se i da mogu sebi priuštiti dva auta u porodici bez problema bi uzeo ovakvog Kengura.
Dobar tekst Peki kao i svaki put kada referišeš o Renaultu👍

BB

Pa ovaj tip auta se i uzima kao jedan automobil a za sve potrebe 😉. Vjeruj mi, sve zadatke završava… Iako je malo širi, povišena pozicija omogućava da se uvučeš na tijesna parking mjesta i da iz auta izađeš, čak i kad samo odškrinenš vrata.

Renault Terminator

Stoji sve što si napisao.Samo ja nisam normalan pa mi po osrednje dane treba nešto žustrije i ovako nešto još u dvorištu za sve ostalo u životu😁.

BB

Onda ovo kao osnova a dodatak Fiat 124 (mazda mx5) kao u onoj reklami kada deda viče babi: „siamo pronti!“ 😂🤣

Renault Terminator

🤣…mora biti Renault jbg😁.A uz ovo što si naveo,Renault može da ponudi jedino A110 a to je mnoooogo za moj buđžet.Ja ciljam daleko skromnije ali nemam ništa protiv A110 samo je preskupa za mene.

Balkanboj

2.0 dci je optimalni izbor.

BB

Ajde 2.0… pa nije ovo SUV od 2 tone i da treba ubrzavati i usporavati na sporrtski način. Ovo se vozi tako da klizi cestama i da krstari kao i da se sačuva vozačka. 100ks je sasvim dovoljno. Ako misliš auto naganjati, onda ovo nije karoserijska forma za tebe. Elem 2.0 motor ne treba (ako nije VW sa 105 ks).

Balkanboj

Sa ovom tezinom (1.6 – 1.7t dizel na suvo) i karoserijskim oblikom ponudjeni dizeli su dobri tek za prazan automobil. Za prevoz porodice sa prtljagom na neki ozbiljniji put motorizacija nije adekvatna, patice se i vozac i motor i putnici. Steta sto je izbacen 2.0 dci jer bi bio pravi izbor, mada bi mogao i 1.6dci sto su imali da odradi dobar posao. Bez jurnjave. Zbog falusa u Fr, koje im je najbitnije trziste, Reno i PSA su ubili svoju motorizaciju i nude tuzno motorizovane automobile dok Germane zabole bas taj isti falus jer imaju u ponudi i optimalno motorizovane… Pročitaj više »

BB

A vidi, ne pričam napamet već iz iskustva: Berlingo 2017, 1.6 dizel, 100ks. Dok je prazan fino grabi, prve tri brzine malo kraće što je idealno za brzo se uklopiti u saobraćaj (kod Focusa sam imao problem da lijeno krene ili da prokliže ako dam gas), četvra i peta su malo duže, putne. Auto put ne forsiram, idem 130, može daleko brže ali neću namjerno. Iako sam očekivao ljuljanje zbog visine, izuzetno je stabilan u krivini i na bočnom vjetru (nekad me izervira ta krutost kod ulaska na cestu sa kolotrazima kada se protrese k’o mokar pas). E sad dolazimo… Pročitaj više »

Renault Terminator

Slažem se i sa tim ali ga nema u ponudi.Od ponuđenog,moj izbor bi bio ovaj 1.5 dCi.Taj auto bi ipak teglio a za to je dizel motor daleko bolji od benzinca i ako sam ja strastveni ljubutelj benzinca.

Pomponije

Sa ovakvim vozilom daje se odgovor na pitanje šta je pravi porodični automobil.

J4ZZ3R

Hvala na odlicnom testu Peki. Jos 1998. sam hteo da kupim Berlingo tj Pezo Partner, ali kada su ga brat i mama videli rekli su da izgleda kao traktor i dzabe je bilo moje i ocevo odusevljenje koncpetom vozila. Stariji sin je za jednu zimu izrastao 20cm i izgleda da cu ja brzo morati 2008 da menjam za 3008 tj 5008 ili CRV… Ili mozda nesto ovako (Da li ja to hvalim Renoa? 🙂 Spolja su mi lepsi PSA blizamci, ali cini mi se da je u enterijeru pobeda Renoa prilicno ocigledna. Istina, nezavisna sedišta kod PSA su puno praktičniji… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane J4ZZ3R
BB

Kod ove klase ne možeš da pogriješiš. A što se tiče „kvaliteta materijala“, i to počinješ drugim očima gledati, jednostavno, prestaješ da gledaš modu i počinješ da cijeniš ostale prednosti. Recimo ja sam shvatio da je za mene luksuz u stvari prostor a ne mekoća tapacirunga. Ili: na početku mi je bilo neobično što neka kutije između sjedišta kod mog Berlinga, a kasnije sam vidio (a čovjek u salonu mi je to ranije naglasio ali nisam verovao) koliko je super stvar taj prostor između sjedišta: možeš se provući na desno sjedište ili nazad, na pitanje prodavačice salona tepiha da li… Pročitaj više »

Janko

Da li bi imao neko razuman da za francuski polukombi benzinac da 24 hiljade evropskih novčanica?

BB

Firma sestra koja djeluje u Srbiji je redovan klijent VW (Golf, Caddy, Crafter, svake klase auta). Kad su nedavno izgubili u udesu jedan Caddy, pitali ih za novi… Međutim cijena 25k EUR, što je puno puno je, kupili Fiat Doblo za 17k EUR.

U pravu si, ova cijena je velika ali to je vjerovatno list cijena na koju idu popusti. Ova kategorija automobila je racionalna kategorija i tu dobro odmjerena cijena znači. Auto mi se čini OK, vidjećemo šta će pravi cjenovnik reći.

Peki

U Francuskoj je skuplji za nepunih 2.000 evra od predhodnog, ali su agregati napredniji a oprema bogatija.

BB

Ako poredim sa Berlingom 100ks dizel, Shine oprema 2017. godine kupljen za 15600 EUR (doduše u BiH), nekako mi velika razlika…

don

Pa i sad imaš na mobile de 15000 za novog (doduše ne ovog sa testa, ali godina proizvodnje 2021 i 0 km) kengura sa dizelom od 90tak konja i volanom kao opremom. Ne znam odakle ovima kvantni skok od 26000 za novog dizela (kao u testu), ako sam dobro razumio. Cjena koštanja je ista kao kod Dacije iz prethodnog članka, nabavis za 15000 (nešto više al ajde), nakon 4 godine vrijedi 6800 zaokružimo na 7000, na servise (samo redovne) neka ode 1000e (ovlašteni uzme više), gume 200 e (jedan set), gorivo 4200e, osiguranje 4200, uh ono sam se kod Dacije… Pročitaj više »

moron

Što si tako negativan Don-e.
Kad bi svi tako računali, gde bi bilo korisničko zadovoljstvo 😀😀😀

don

😁

Bungi

Dobro si primijetio Peki, ovaj u unutrašnjosti kao da je VW Kedi. Ja bih dodao da je njegova istrument tabla mnogo bolja.Ovo je jedan kompletan, dovršen automobil a ne poluproizvod kao neke ranije generacije ovog modela. Shodno navedenom i cijena je neminovno viša. Odličan test!

don

Tek sam poceo citati ali moram komentirati izgled, to je VW sa velikom pickom tj reno znakom na čelu. I to još gonjen benzincem….ludilo.:)
Unutrašnjost previše slična Dacia poluproizvodima , tablet sa debelim crnim okvirima- sve skupa , ne hvala. Konkurencija je bolja, čak mi i doblo (jutlo) djeluje bolji, ipak caddy ili berlingo, no ovo ne. Sa dizelom dakako

Izmenjeno 2 godine pre od strane don
BB

Čeka se još malo da bude gonjena dildom 😂🤣

don

Ne bu daleko stigla, 200km i kapak! Kolika budala moras biti pa prijeći sa konja na magarca samo zato jer grupa pedera u EU odlučuje o nečemu o čemu veze nemaju. Uostalom, ni Srbija ni bih srećom nisu u EU, pa ne ni ni trebali slijediti te pizdarije

BB

M smislio sam dildo u tvoj opis znaka…

Renault Terminator

E još nešto jako bitno kod ovog Kengura.On pozadi ima multilink,pa to nema ni Talisman,ni Megane,ni Espace ni Scenic!!!!!

Balkanboj

Ako pogledas malo bolje sliku ovog, bas ovde predstavljenog, Kangua gde je prikazan rezervni tocak, videces klasicnu torzionu osovinu. Ni M od multilinka.

Renault Terminator

U pravu si.Ja sam povjerovao u ono što je napisano u opisu karaktetistika..pogrešio je i Peki pa povukao i mene😄.
To je vec druga greškica takvog tipa..prva se ponovila kod Megane GT 205 EDC gdje je isto navedeno da je pozadi multilink a nije nego je kruta osovina.

Peki

Drugari, iskreno receno na muci sam da pronadem podatke u vezi ogibljenja, proizvocaci to cesto ne spominju.. Posebno kada se radi o tek lansiranom modelu, koga se docepam i pre zvanicne prezentacije. Nekako to im nije prioritet da navode, pa se snalazim kako znam i umem pa tako i pogresim. Hvala na ispravci, zato ste vi tu… 🙂

Renault Terminator

Peki rode,ti kada uzmeš sledećeg Rešoa na testiranje ti lijepo zalegni ispod zadnje osovine i iz prve ruke vidi šta je tu skarabuđženo,dal multilink,dal kruta osovina,dal torzija,dal taljiga🤣…

moron

Ja sam (pa i u auto salonima ) bezbroj puta znao telefonom uslikati podvozje kola i tako barem nemam ni dileme kakvo je vešanje pozadi, mada sam nekada znao ostati u čudu onim što sam video ( pa i kada sam video da karavan focus TDCI 95 pozadi ima multi link, a da HB sa 150 ks ST-Line ima (nazovimo je) „torziju“)

Renault Terminator

Ne znam drug druge proizvođače ko šta montira pozadi…ali znam da je zadnji multilinkaš kod Renaulta bio čuveni VelSatis,za mene onaj zadnji pravi a i najbolji Renault ikada napravljen.Žao mi je samo što je prestar,da ima mladih oko 6-8 godina starosti, benzinac,davno bi ga već vozio u Austriji.

moron

Eh, VelSatis, koja je to ladja bila. A i dalje je. Bar ih po Srbiji još uvek ima.😊
Što se tiče samog multilinka, ja ne mislim da je on „must have“. I što se mene tiče, može pozadi da bude vešanje čak i kao na Fiatu 132. Znači, „kruta“ osovina, kao na ladi nivi 😊

Renault Terminator

Ima ih,ali sve su to već krševi.Taj auto je jako specifičan za održavanje i ne može svako da čačka po njemu.A kod nas ko kako stigne…zato i nema dobrih primjeraka.
Ovde ima samo dizela i to najviše onih najgorih 2.2 dCi i 3.0 dCi.Benzinca ni za lijeka.

Multilink seleni

NIje to prijatelju klasična torziona osovina. Da bi bila toriona osovina, mora imati u sebi i torzione opruge u vidu šipki. A ovaj auto ima klasiične spiralne opruge. A nije ni kruta osovina. Nju ima recimo Dajc ili Fap ili Lada standard. Ovo se narodski zove H vešanje

Balkanboj

Iz nekog razloga odomaćio se taj izraz, torziona osovina, iako ima opruge na krajevima.

moron

Neki detalji su mi lepši kod ovog renoa, ali, neke i kod Berlinga i njegove sabraće. Ne mislim samo esteteski, već i funkcionalnp. Npr. ona zatvorena centralna ostava izmedju prednjih sedišta kod Berlinga, ono treba videti uživo, ono je kao crna rupa koliko tamo može da stane. Apsolutno neuporedivo sa ovim kod Kangoo-a. Naravno, odluka o izboru vozila ne zavisi od jedne ostave. Za vozilo ovih gabarita i mase, dizel motor je „must-have“, a Rifterov HDI 130 nudi odličan moment (300Nm ) i dobre perfomanse (ubrzanje 10,4 sa 6MT), što nije od značaja za divljanje po auto putu (niko razuman… Pročitaj više »

Vpajic

Slažem se sa komentarom o Rifter 130 KS motorizaciji. Ali jedan detalj je na Kangoo još od druge generacije „must have“ fenomenalni krovni nosači koji se ukrštaju pa nema potrebe za kupovinom Thule i ostalih dodataka od 100 i kusur € a lako se pakuju kada se ne koriste