1. Home
  2. Vesti
  3. Detroit uvodi drastične mere protiv uličnih trkača
Detroit uvodi drastične mere protiv uličnih trkača
0

Detroit uvodi drastične mere protiv uličnih trkača

725
0
Podelite sa prijateljima:

Novi deo popularnog serijala o uličnom trkanju nazvan „Fast & Furious“ počinje već da stiže u bioskope, mada je odavno prestao da se bavi nama bliskom temom, a neki gradovi se susreću sa ozbiljnim problemima povezanim sa nebezbednom vožnjom. Konkretnije, reč je o Detroitu gde ulično trkanje predstavlja ozbiljnu opasnost za sve učesnike u saobraćaju, pa je lokalna policija odlučila da nešto uradi povodom toga.

Ukoliko biste do sada bili uhvaćeni da ste prekršili zakon u ovom delu, „momci u plavom“ bi vam oduzeli automobil i zadržali ga dok se ne završi suđenje.

Nakon toga sudija bi vam odredio poveću finansijsku kaznu, verovatno oduzeo određeni broj poena na listi dalekometražnih sankcija u smislu oduzimanja vozačke dozvole, ali bi vam vratio vašeg četvorotočkaša. Međutim, policijske snage Detroita se sada bore da izmene takvo pravilo, tako što bi vaš automobil kojim ste počinili navedeni zakonski faul, bio poslat direktno pod presu ukoliko budete osuđeni za ulično trkanje.

Kako je izjavio policijski šef Džejms Vajt, njegov odsek trenutno ima 150 zaposlenih čiji je posao da svakodnevno posećuju društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i Instagram, sve s ciljem da se pronađu svi oni koji ne samo što krše zakon, već se takođe i javno hvale povodom toga.

To znači da vas neće samo juriti policijski automobili ukoliko se trkate, već je potrebno i ne podeliti dokaze da ste tako nešto uradili. Vajt nije želeo da otkrije na koji način će zaposleni juriti prestupnike, ali dodaje da ne postoji neka velika tajna i da će na udaru biti korisnici najpopularnijih stranice društvenih mreža.


Dok se Vajt obraćao medijima, iza njega su bila parkirana dva čuvena modela marke Lamborghini i to Huracan i Gallardo, sa naznačenim natpisima Dreamcars Daily. Reč je o grupi koja ima svoj kanal na društvenoj mreži YouTube, a cilj je vožnja širom cele Amerike.

Ovi primerci su zaplenjeni u Detroitu, a ako se cilj Vajta ostvari, njihovo vlasništvo će biti preneto s privatnih lica na najveći grad američke savezne države Mičigen. Nakon toga bi mogli završiti pod presom, ali i biti korišćeni za  policijske namene.

Ova dva italijanska egzotika su deo od 37 vozila koje je policija Detroita zaplenila prethodnih meseci, a Vajt kaže da je problem još veće prirode pošto mnogi građani iz susednih gradova i saveznih država dolaze da ih posećuju i učestvuju u uličnom trkanju.


Svoj automobil je izgubio i organizator ove vožnje Šon Tin. Kaže da mu je policija oduzela ljubimca čim je napustio garažu hotela u kom se nalazio, i da pritom nije prekršio nijedno pravilo. Vajt nije voljan ulaziti u detalje, ali je dodao da postoje dokazi na društvenim mrežama da je Tin prekršio mnogobrojne saobraćajne zakone širom Mičigena.

Bilo kako bilo, ako Detroit bude uspešan u svojoj nameri, nema sumnje da će se takav zakon proširiti u ostalim gradovima širom Amerike. Sve to nam u finalu govori da bi egzotični automobili momaka u plavom možda u budućnosti biti viđani i u drugim svetskim gradovima, a ne samo u Dubaiju…

AutoRepublika

(725)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments