1. Home
  2. Vesti
  3. Lideri G7 razočarali šefa Volkswagena
Lideri G7 razočarali šefa Volkswagena
1

Lideri G7 razočarali šefa Volkswagena

617
1
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Volkswagena, Herbert Dis, nije krio nezadovoljstvo zbog izostanka odluke G7 o okončanju upotreba termoelektrana.

Ugalj je i dalje jedan od velikih problema čak i u sedam najrazvijenijih zemalja na svetu. Dis je otvoreno kritikovao previše “spore” odluke G7.

“Razočaravajuć ishod, ovo nije dovoljno”, napisao je šef Volkswagena. On je dodao da su električni automobili ključni za dostizanje klimatskih ciljeva predviđenih za 2030. godinu. “Električna vozila imaju smisla samo kada koriste “zelenu” energiju. Dozvoliti da se EV napaja strujom dobijenom od uglja je regulatorna besmislica”, bio je oštar Herbert Dis.

Podsetimo, lideri G7 nisu uspeli da se dogovore o konačnoj zabrani upotrebe uglja, a samim tim i termoelektrana za dobijanje električne energije. G7 čine Velika Britanija, Kanada, Japan, SAD, Francuska, Nemačka i Italija.

Ovo nije prvi put da Dis javno kritikuje odluke državnika. I prošle godine je uputio niz zamerki na račun nemačkih vlasti, pre svega u vezi sa pomenutim korišćenjem uglja za termoelektrane. Osim toga zamerao je i nedovoljno brzo razvijanje infrastrukture za punjenje električnih automobila u javnom prostoru.

Jasno je zašto Dis tako snažno i javno kritikuje lidere najrazvijenijih zemalja. Razlog je sasvim jednostavan – Volkswagen ulaže ogromna finansijska sredstva u razvoj električnih vozila, a da bi ona postala popularnija neophodno je i da države daju svoj doprinos. Otud ovolika zabrinutost Herberta Disa…

AutoRepublika 

(617)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

A šta će praviti struju za te električne aute?
Neće termoelektrane, nuklearne, hidro im ne valjaju, ruski gas isto nije dobar (američki nešto malo bolji), vjetrenjače narušavaju „krajolik“, solarne panele napadaju da su zagađivači tokom procesa proizvodnje (mada u Evropi i nema više proizvodnje solarnih ćelija)… A svi bi da budu „cool“ i da se voze u autu od 2.5 tone i još da se busaju u grudi kako su ekološki nastrojeni (ne mislim samo na električne aute već na sve, sve je to isto, nije problem u autima već u razmišljanju).