1. Home
  2. Vesti
  3. „Procureo“ dokument: benzinska Škoda Octavia RS – 245 ks, dizel verzija 200 ks
„Procureo“ dokument: benzinska Škoda Octavia RS – 245 ks, dizel verzija 200 ks
0

„Procureo“ dokument: benzinska Škoda Octavia RS – 245 ks, dizel verzija 200 ks

433
0
Podelite sa prijateljima:

Benzinska varijanta će raspolagati identičnom snagom kao već predstavljeni „plug-in“ hibrid.

Škoda je objavila da će četvrta generacija Octavije RS oficijelno debitovati na Salonu auotmobila u Ženevi, prvi put s „plug-in“ hibridnim pogonom. Dok češka marka nije saopštila bilo šta vezano za konvencionalno pogonjene modele, znamo da će i benzinac i dizelaš uslediti ubrzo nakon elektrifikovane „iV“ verzije.

Ipak, jedan interni marketinški dokument je „pobegao“ iz Škodinog austrijskog ogranka i našao se na internetu, tačnije nezvaničnom Škoda News kanalu. Po njemu, Octavia RS sa 2,0-litarskim TSI motorom će raspolagati s 245 ks. Ukoliko to zvuči poznato, ne treba da čudi, jer je identična brojka vezana za kombinovanu izlaznu snagu elektrifikovane varijante i prethodne generacije Octavije RS TSI. Benzinski model će biti dostupan sa standardnim šestostepenim manuelnim, odnosno opcionim sedmostepenim automatskim menjačem. Početak prodaje obe verzije je zakazan za kraj avgusta.

Što se dizela tiče, 2.0 TDI proizvodi 200 konja i ekskluzivno je povezan sa sedmostepenom DSG transmisijom. Interesantno je da nema pomena o verziji s integralnim pogonom, mada se nadamo da će i ona pristići nešto kasnije. U međuvremenu, dizel Octavia RS je programirana da s prodajem krene u isto vreme kada i benzinska.

Kako ove brojke izgledaju u poređenju s Golfom GTI i GTD? Ukoliko je verovati „procurelom“ prikazu, VW i Škoda će imati identične nivoe snage kada je o performantnim modelima iz C segmenta reč. Ipak, Golf GTI će iznedriti i TCR verziju s 300 ks, dok o eventualnoj snažnijoj Octaviji RS još uvek nemamo informacija.

AutoRepublika

(433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments