1. Home
  2. Video
  3. Mercedes S klase i Lexus LS na testu sjevernog jelena
Mercedes S klase i Lexus LS na testu sjevernog jelena
5

Mercedes S klase i Lexus LS na testu sjevernog jelena

5.72K
5
Podelite sa prijateljima:

Pirinejski Test centar km77 je prije nekoliko dana, na testu imao perjanicu japanskog luksuznog brenda Lexusa, a danas je na iste muke bacio i perjanicu njemačke luksuzne marke, te smo odlučili da ih „spojimo“ i upriličimo koliko-toliko uporedni test, to jest članak.

Prvi pokušaj Lexusa na 78 km/h je prošao neuspješno, sa ogromnim zanošenjem prednjeg kraja automobila, a vozač nije uspio da vrati automobil u prvobitnu traku nakon promjene pravca. S druge strane prvi pokušaj Mercedesa je bio na 77 km/h, koji je bio nešto manje „promašena tema“.

Vozač je uspio da preusmjeri S klasu nazad u traku, ali je ogromna masa ovog automobila učinila svoje, te je oboren veliki broj čunjeva. Vozač je pored toga naglasio da je ponašanje S klase bilo veoma prirodno, te da je u svakom momentu osjećao kontrolu nad ajtomobilom.

Najbrži uspješan prolazak Lexusa je ostvaren pri brzini kretanja vozila od 71 km/h, a zamalo je test „položio“ i na 72 km/h. S druge strane Mercedes je najbrži uspješan prolazak imao na 74 km/h, dok je na 76 km/h bio djelimično uspješan, te vozač tvrdi da bi nakon više pokušaja na toj brzini sigurno uspjeli. Treba naglasiti da su oba automobila na ovim uspješnim pokušajima bili u sportskom režimu vožnje, onom koji ogibljenje čine tvrđim, a upravljanje preciznijim.

Kada je veleslalomsko iskušenje bilo u pitanju, S klasa je ponovo bila uspješnija, te je i pored ubrzavanja čitavo vrijeme održala jednak razmak od čunjeva od početka do kraja. Nasuprot tome Japanac je s ubrzavanjem, povećavao ujedno i razmak između čunjeva i automobila.

Iz test centra su naglasili kako su ovi rezultati izuzetni za ovu klasu automobila, jer zbog svojih dimenzija i mase, koja iznosi po oko 2.400 kilograma, kod oba automobila je za očekivati da iskažu „zavidan“ potencijal za neželjena proklizavanja i zanošenja.

Pogledajte prvo Mercedesovo, pa onda i Lexusovo čedo.

AutoRepublika

(5717)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Da li ima još neko ovdje da misli da je ovo malo? Pa koji je smisao onda upucavanje što više para u što veću težinu (koja sjedi nisko) i to zbog toga da bude „siguran“ kad se ovo teže održava na cesti od jeftinijih limuzina…

don

Malo je. dilde imaju dvije i kusur tone pa bolje prolaze, dočim ovi kurcici imaju sijaset elektronike koju su prodali kao suho zlato, a koja brine zA nekakvu stabilizaciju vozila. Al ga stabilizirase svaka im čast.
Sad će moron & co da tvrde da su gume krive ;))
Ima tu više parametara no ne treba zaboraviti da ova auta koštaju pun k. i još toliko para, a rezultati su ovakvi. Lično me zanima rezultat Genesisa.

Balkanboj

I to u sport modu. Zamisli ovaj manevar izbegavanja sa onim mekše podešenim ogibljenjem, eto oranja livade kao dobar dan.

Sjebali su sve pokušavajući da naprave nešto ultra udobno i brzo istovremeno. Neće da može.

Laki

Niko ne kupuje ove „feudalce“ za slalom pa neki izbacili klimu i ostalo da skinu koju kilu ovo je za širok put.Sjetimo se 508 ice sa pokazanim talentom u ovoj disciplini.

Milan

Ovi dinosaurusi nisu ni namenjeni ovakvoj voznji,fizika se ne moze pobediti