1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat do 2030. godine prelazi na električne automobile
Fiat do 2030. godine prelazi na električne automobile
5

Fiat do 2030. godine prelazi na električne automobile

280
5
Podelite sa prijateljima:

Na pomolu su velike promene za proizvođača iz Torina. 

Fiat trenutno u svom portfoliju ima samo jedan električni automobil, što znači da će promena biti drastična u narednim godinama jer samo devet godina za ovakvu transformaciju je zaista kratak period. Osim toga, šef Fiata – Olivijer Fransoa, najavio je da će od 2025. godine ta marka polako početi da gasi modele sa SUS motorima koji će ustupiti mesto električnim automobilima.

No, kako će izgledati buduća gama Fiata, s obzirom na to da se govori o potpunom prelasku na baterijska vozila? O tome, za sada, nema apsolutno nikakvih informacija… Šta više, nije poznato ni koji će biti sledeći električni model Fiata, a ne zna se ni kada bi mogao da stigne na tržište.

Pre dve godine predstavljen je konceptualni model Centoventi, koji je zamišljen kao naslednik Pande. Možda je upravo to automobil koji će povesti Fiat u novu eru, jer bi bilo logično da Pandin sukcesor preuzme njenu ulogu stuba prodaje Fiata u Evropi, a pogotovo Italiji.

Brend iz Torina imaće pristup tehnologiji Stellantisa koji namerava da stvori više modularnih platformi za električna vozila, stoga ne mora da znači da će se Fiat ograničiti male gradske automobile, kao što se može pročitati po stranim automobilskim portalima.

Italijanska marka najavila je i da će intenzivno raditi na rešavanju problema u vezi sa infrastrukturom za javne punjače, pogotovo za stanovnike velikih gradova koji žive u zgradama i nemaju na raspolaganju garažu. Fiat je objavio i da će sarađivati sa arhitektom Stefanom Boerijem koji će imati zadatak da stvori novi pristup arhitekturi urbanih sredina sa fokusom na električnu mobilnost.

AutoRepublika 

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nekako bih više voleo znati do kada će u ponudi imati i dizele …

YugoFlorida

😥😥😥

BB

Šta će sada Don? O čemu će maštati dok vozi Mercedes?🤣😂

don

O dacia-i 🤪🤪🤪

BB

Ali onoj sa tri cilindra a ne bez cilindara (ako se ne računaju kočioni) 🙂