1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan odlaže početak proizvodnje modela Ariya
Nissan odlaže početak proizvodnje modela Ariya
0

Nissan odlaže početak proizvodnje modela Ariya

166
0
Podelite sa prijateljima:

Nove muke za japanskog proizvođača. 

Električni SUV model Nissana – Ariya, neće otpočeti svoju komercijalnu karijeru sredinom tekuće godine, kako je to inicijalno planirano. Razlozi su dvojaki – pre svega pandemija COVID-19, a potom i hronični nedostatak mikročipova i poluprovodnika.

Nissan je prošle godine tvrdio da će početi prodaju modela Ariya u Japanu sredinom 2021, ali je sada to pomereno „za zimu“. Viša potpredsednica japanske marke, Asako Hošino, potvrdila je novinarima da će proizvodnja početi kasnije nego što je to bilo predviđeno.

„Prodaja u SAD i Evropi obično počne dva meseca nakon početka komercijalizacije u Japanu“, kazala je Hošino. Ona je dodala da Nissan očekuje da Ariya ubeleži više desetina hiljada registracija u ovoj godini, s tim da bi najveća potražnja trebalo da bude u Evropi.

Podsetimo, Ariya je drugi po redu EV Nissana, nakon Leafa koji je godinama bio jedan od bestselera u EV segmentu na globalnom nivou. Sa Ariyom Nissan ima daleko veće ambicije nego što je ikada imao sa Leafom. Ovaj japanski SUV inaugurisao je CMF-EV platformu za električna vozila, koja će u narednim godinama biti temelj za niz EV modela iz Renault-Nissan alijanse.

Više o modelu Ariya možete pročitati OVDE.

AutoRepublika

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments