1. Home
  2. Vesti
  3. Čuveni japanski tjuner i trkač žestoko iskritikovao Supru i njen BMW motor (VIDEO)
Čuveni japanski tjuner i trkač žestoko iskritikovao Supru i njen BMW motor (VIDEO)
2

Čuveni japanski tjuner i trkač žestoko iskritikovao Supru i njen BMW motor (VIDEO)

1.22K
2
Podelite sa prijateljima:

Šiniči Kobajaši možda nije poznat širokom automobilskom auditorijumu, ali entuzijasti znaju za njega. U Japanu je čuven u tjunerskoj zajednici. Kobajaši-san je osnovao Matchless Crowd Racing 1994., kompaniju iz Saitame, specijalizovanu za kreiranje ekstremnih mašina.

MCR R34 GT-R je krunisani Touge Monster od strane kralja „drifta“, Keičija Cučije pre nekoliko godina, što je zacementiralo poziciju Kobajašija, kao osobe kod koje treba ići ukoliko želite da svoj Nissan učinite posebnim. Matchless Crowd Racing takođe „doteruje“ R35 i 370Z, ali o tome možda nekom drugom prilikom.

Ovoga puta je u centru pažnje Toyota, odnosno rebrendirani BMW Z4, jer aktuelna GR Supra zapravo nije to što bi trebalo da bude.

Video privlači pažnju jer postavlja ključno pitanje – „Kako se Japanci osećaju povodom GR Supre?“. Ovde je indikativan intervju Kobajaši-sana, koji je on dao za Tuned Japan, podignut na globalnu mrežu 15. januara.

„Zašto se čini da svi, uključujući i Smokija Nagatu i druge čuvene tjunere, mrze novu Supru?“

Na ovo pitanje, Kobajaši je odgovorio „preterano je spora“ i „uopšte ne mogu da se borim koristeći tu stvar. Taj automobil ne može da se vozi. To je BMW iznutra u svakom slučaju“ i „potpuno traćenje novca“. U redu, već smo se naslušali kritika upućenih Supri, ali ova, sem što je kredibilna, jedna je od najoštrijih.

Ljubitelji Toyote će verovatno pozdraviti Kobajašijeve reči, oni koji vole BMW malo manje, ali on je potpuno jasan kada je reč o stavu o sportskim automobilima s motorima postavljenim napred i pogonom pozadi, objašnjavajući kako je pozicionirao 3,0-litarski model naspram Audija RS3 Sportback na stazi Fudži, došavši do 248 km/h, naspram 255 nemačkog hedžbeka. „Mislim da je i A45 brži od Supre“, dodao je Kobajaši-san.

Intervju se završava rezimeom u kome Japanac gotovo izražava prezir prema novajliji s BMW-ovim motorom, BMW-ovom platformom i automatskom ZF menjaču s konverterom obrtnog momenta.

AutoRepublika

(1218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

zna covjek

Yankee

Ma daj, ko je jos video Azijata koji zna da vozi? 😉