1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat dobio novog šefa dizajna
Fiat dobio novog šefa dizajna
1

Fiat dobio novog šefa dizajna

222
1
Podelite sa prijateljima:

Fransoa Liboan, nekadašnji šef dizajna za Renaultove konceptualne automobile, pridružiće se Fiatu i Abarthu. 

On će na svoje novo radno mesto stupiti 1. juna ove godine. U Renaultu je bio odgovoran za stvaranje raznih konceptualnih modela, a u poslednje vreme ističu se novo izdanje „petice“ kao i Morphoz. Pre toga bio je zadužen za dizajn eksterijera gde je učestvovao u stilizovanju spoljašnjosti aktuelnih izdanja Clija i Captura, kao i Dacije Sandero.

„Veoma sam uzbuđen što Fransoa postaje deo našeg tima. I sve to u trenutku kada postoji veliki broj prilika zbog snage Stellantisa“, kazao je izvršni direktor Fiata – Olivije Fransoa.

„Dizajniranje novih modela Fiata i Abartha je ključ za demonstraciju našeg potencijala kupcima na globalnom nivou“, rekao je prvi čovek italijanskog proizvođača.

Od Liboana se očekuje da napravi velike promene u Fiatu. Razlog je vrlo jednostavan, gotovo čitava gama brenda iz Torina je poprilično ostarila, i na redu su ili nove generacije ili drugačiji naslednici.

Jasno je da će biti mnogo elektrifikacije, te će takvi modeli sigurno usvojiti i drugačiji dizajn od konvencionalnih automobila. Kako je Liboan u Renaultu imao iskustva sa obe krajnosti, jasno je da je to bila jedna od prednosti koje su ga dovele do mesta šefa dizajna Fiata.

Očito je da Fiat očekuju velike promene, videćemo kakve.

AutoRepublika 

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Užas, iako je 50-50, meni ovo izgleda kao preuzimanje Fiata . Šta francuz ima da imenuje čak i šefa dizajna Fiata?!