1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će ovako izledati serijski Alfa Romeo Tonale?!
Da li će ovako izledati serijski Alfa Romeo Tonale?!
0

Da li će ovako izledati serijski Alfa Romeo Tonale?!

425
0
Podelite sa prijateljima:

Dok čelnici Alfe pokušavaju da ublaže posledice katastrofalne prodaje, ljubitelji automobilizma željno iščekuju nove vesti o najavljenom Tonaleu. 

Tonale je prvi put javnosti predstavljen ove godine na Salonu automobila u Ženevi u formi konceptualnog modela. Serijska verzija trebalo bi da se pojavi 2021. godine. Dizajnerska ekipa INDAV Design dala je u međuvremenu svoje viđenje kako bi mogla izgledati finalna varijanta ovog automobila.

Nema šta, bude li Tonale ličio na ovo što vidimo na fotografijama biće ubedljivo najatraktivniji model u svom segmentu. Ipak, malo je toga poznato o ovom nadolazećem krosoveru.

Osim što bi trebalo da pomogne Alfi da opet „stane na noge“, Tonale je za sada misteriozan automobil. Biće manji od Stelvija, a najverovatnije će deliti i platformu sa modelom Jeep Compass.

Kada je reč o paleti motora nedavno se pojavila interesantna glasina. Naime, italijanski mediji tvrde da Tonale neće biti dostupan sa dizel agregatima, te da se Alfa uzda u alternativu – hibride.

Vrhunac ponude kod novog SUV-a trebalo bi da bude plug-in hibrid čija će se snaga distribuirati na obe osovine. Osim hibrida, Alfa će se osloniti na benzinske motore, a prema prvim izveštajima neće biti atmosferskih pogonskih jedinica, već samo onih sa turbo punjačem.

Italijanska marka mora ponuditi još krosovera ako želi veći broj prodatih automobila. Veruje se da je u pripremi pored Tonalea (mada to još uvek nije ni zvanično potvrđen naziv) još jedan, mali gradski SUV koji bi trebalo da se nametne kao logičan izbor za potencijalne ženske kupce.

AutoRepublika 

Fotografije: INDAV Design 

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments