1. Home
  2. Vesti
  3. VW dobio izdašnu ponudu za Automobili Lamborghini 
VW dobio izdašnu ponudu za Automobili Lamborghini 
0

VW dobio izdašnu ponudu za Automobili Lamborghini 

744
0
Podelite sa prijateljima:

Dolazak ere elektromobilnosti možda baš i ne pogoduje popularnosti superautomobila, ali sudeći po svežim vestima koje se šire globalnim medijima, izgleda da proizvođači ovih eksplozivnih naprava na četiri točka neće sedeti skrštenih ruku. Kako drugačije objasniti činjenicu da je nedavno jedna kompanija iskazala ozbiljno interesovanje za kupovinu firme Automobili Lamborghini, iako je ova takoreći juče najavila nameru da elektrifikuje gamu?

Izveštaj je doneo Autocar kao najstariji specijalizovani automobilski medij iz Ujedinjenog Kraljevstva, a prema slovu istog, Volkswagen grupa je dobila neobavezujuću ponudu vrednu 7,5 milijardi evra, od strane investicione grupacije Quantum Group AG. Taj entitet ima sedište u švajcarskom Cirihu, a Volkswagenu se obratio pismom o namerama, u ranijem delu ovog meseca.

U tekstu se dalje navodi da Quantum Group AG u svojim redovima, između ostalih ima i suosnivača kompanije  Piech Automotive Reu Starka, kao i Anton Piha, sina čuvenog Ferdinanda Piha koji je praktično drugo ime za Volkswagen bio jako dugo. Bivši izvršni direktor Porschea je u toj priči takođe. Radi se istovremeno o nekadašnjem izvršnom direktoru cele VW grupacije, to jest o Matijasu Mileru.

U ovom trenutku je kompanija Automobili Lamborghini pod kontrolom Audija koji je takođe u sastavu koncerna pod okriljem Volkswagena. Italijanski proizvođač automobila je u prva tri meseca ove godine isporučio 2.422 vozila, na koji način je uspeo da ostvari najplodonosnije tromesečje u istoriji marke, mereno obimom isporuka. Rast tražnje je bio na nivou od 25%, poredeći sa tražnjom u 2020. godini, kao i 22% u odnosu na prvi kvartal 2019. godine, što nam govori i o tome da korona nije značajno uticala na popularnost superautomobila. Gro tražnje se ticala relativno sveže prezentovanog krosovera Urus, čija je popularnost bila posebno uočljiva u Americi, Kini i Nemačkoj.

S druge strane, VW grupa se nije oglašavala povodom prispeća navodne neobavezujuće ponude pripremljene od strane čelnika firme Quantum Group AG, pa i nije jasno da li ih je predlog iz Švajcarske uopšte dotakao. Doduše, Britanci pišu kako su o prispeću pisma o namerama iz Švajcarske, obavešteni i izvršni direktor cele germanske grupacije Herbert Dis, ali i njegov kolega koji drži dirigentsku palicu u Audiju, to jest Markus Disman.

Podsetićemo da je korona prošle godine donela i jednu opštu zabrinutost nad sudbinom superautomobila, pa i kompanije Automobili Lamborghini. Kao i mnoge druge, i ova firma je privremeno obustavila proizvodnju u fabrici, ali je ona ubrzo potom obnovljena.

AutoRepublika

(744)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments