1. Home
  2. Vesti
  3. BMW predstavio M4 Competition u kabrio izdanju (GALERIJA)
BMW predstavio M4 Competition u kabrio izdanju (GALERIJA)
0

BMW predstavio M4 Competition u kabrio izdanju (GALERIJA)

205
0
Podelite sa prijateljima:

Posle standardne kupe varijante modela M4 stiže i verzija „bez krova“. 

Mada kabrioleti iz godine u godinu gube na popularnosti, BMW ih se još ne odriče u potpunosti. Novi M4 kabrio je ujedno i prvi model te oznake koji će biti dostupan sa pogonom na sve točkove.

Ovaj automobil koristi isti agregat kao i kupe izdanje, pa i bratski M3. Dakle, ispod haube je trolitarski twin-turbo redni šestocilindraš koji isporučuje više od 500 „konja“. Snaga se putem osmostepenog automatskog menjača šalje na obe osovine, mada tu postoji opcija da se odabere režim vožnje koji će efektivno pretvoriti ovaj model u RWD vozilo.

M4 Competition u kabrio varijanti stiže do „stotke“ za 3,7 s, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 250 km/h. Opciono je moguće podići limit na 280 km/h, ukoliko se dokupi M Driver’s Package.

Naravno, najveća zanimljivost u vezi sa kabrioletom je „nedostatak“ krova. Ovde je reč o „mekanom“ odnosno krovu koji je sačinjen od platna. BMW navodi da je proces otvaranja/zatvaranja krova vrlo kratak i da traje svega 18 s, pritom je moguće izvršiti ovu operaciju u toku vožnje, pod uslovom da se automobil ne kreće brže od 50 km/h. Nemačka marka ističe i da je ovakav platneni krov za 40% lakši od onog čvrstog koji je koristio kabrio M4 prethodne generacije.

Dizajn se suštinski nije menjao naspam izgleda kupea. Napred dominiraju ogromni „bubrezi“ dok pozadinu krasi veliki difuzor. Dakle, sve je isto kao i kod M4 Coupe. Prednji točkovi su od 19 cola, dok su oni pozadi prečnika 20 inča.

Ni u kabini nije bilo promena. Ispred vozača su dva displeja, onaj veći od 12,3 inča predstavlja instrumentalnu tablu, dok manji ekran od 10,25 cola služi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

BMW je potvrdio da će M4 u kabrio izdanju ući u proizvodnju u julu, a cena bi trebalo da bude viša za nekih 4.000 evra u odnosu na kupe varijantu.

AutoRepublika 

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments