1. Home
  2. Vesti
  3. Raste mreža punjača za električne automobile u Nemačkoj
Raste mreža punjača za električne automobile u Nemačkoj
0

Raste mreža punjača za električne automobile u Nemačkoj

172
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački lobi za ekološkiju mobilnost saopštio je da je za godinu dana mreža javnih punjača za električna vozila u toj zemlji uvećana za čak 60%. 

Tako je u maju prethodne godine Nemcima na raspolaganju bilo 17.400 javnih punjača, da bi zaključno sa prošlim mesecom ove godine u toj zemlji bilo dostupno 27.730 javnih priključaka za punjenje električnih vozila. Od ukupnog broja javnih punjača nekih 14% otpadalo je na brze punjače.

Vlasti u zemlji Germana ističu da elektrifikacija automobilske industrije ide nedovoljno brzo, te je u paketu mera za pomoć ovoj grani privrede predviđeno i 2,5 milijardi evra za dalji razvoj javne mreže standardnih i brzih punjača.

Nedavno je saopšteno i da će u Nemačkoj sve benzinske pumpe morati da imaju najmanje jedno mesto za punjenje električnih automobila, sve u cilju da se poboljšaju infrastrukturni uslovi za veću prodaju EV modela.

Procene stručnjaka su da je Nemačkoj neophodno najmanje 70.000 stanica za punjenje, kao i minimalno 7.000 brzih punjača kako bi se stvorili uslovi za veću prodaju električnih automobila. Uprkos velikom trudu tamošnje vlade da podstakne potrošače na kupovinu baterijskih vozila, ona i dalje ostaju marginalizovana.

U maju su Nemci kupili svega 5.578 električnih automobila, što je 3,3% od ukupnog broja prodatih vozila. U ovoj zemlji trenutno je registrovano oko 280.000 hibridnih i električnih automobila, a vlasti tvrde da je aktuelna mreža javnih punjača dovoljna za oko 400.000 alternativnih vozila.

AutoRepublika 

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments