1. Home
  2. Vesti
  3. Ford primio 44.500 narudžbi za električni F-150 u prvih 48 sati
Ford primio 44.500 narudžbi za električni F-150 u prvih 48 sati
2

Ford primio 44.500 narudžbi za električni F-150 u prvih 48 sati

227
2
Podelite sa prijateljima:

Još uvek se nije slegla prašina oko vesti da ćemo uskoro videti i električnu verziju Forda F-150 pod imenom Lightning, a ako se po jutru dan poznaje, američki bestseler očekuje izuzetno uspešna karijera. Njegovu prezentaciju ste mogli da čitate na našem sajtu, a nedugo nakon zvanične promocije, Ford je otvorio sajt za narudžbine, preko kog je bilo potrebno uplatiti svega 100 američkih dolara da rezervišete svoj primerak.

Sudeći prema izjavi prvog čoveka kompanije Džima Farlija, u prvih 48 sati je primljeno čak 44.500 narudžbina. Mnogi mediji su preneli vest da se prvog dana prijavilo oko dvadeset hiljada zainteresovanih kupaca, pa bi ovim tempom američki gigant brzo mogao da nadmaši one brojeve kojima se Tesla hvali već neko vreme kada se priča o njihovom pikapu s oznakom Cybertruck.

Ilon Mask je ranije izjavio da je do sada preko pola miliona zainteresovanih kupaca uplatilo depozit za svoj primerak, od kada je Cybertruck debitovao u konceptnom izdanju pre više od 18 meseci. Ford je ranije obećao da će prvi serijski primerci biti isporučeni kupcima početkom naredne godine. Istovremeno spomenuti Farli je takođe dodao za Automotive News da će Ford gotovo sigurno limitirati proizvodnju u prvoj godini.

Slična situacija se desila i sa modelom Mustang Mach E kada je debitovao prošle godine. Iako je proizvođač primio preko 40 hiljada narudžbi u prvih mesec dana, Ford je odlučio da će prve godine isporučiti samo 50 hiljada jedinica i to u celom svetu, od čega je 60% rezervisano za Evropu. Nepoznato je o kojoj brojci je reč, ali Automotive News nagađa da će gotovo sigurno, samo 80 hiljada Lightninga napustiti fabriku, što iznosi tek deseti deo celokupne prodaje Serije F.

Nije nam poznato zašto bi Ford proizveo manje vozila nego što tržište zahteva. Jedna od predpostavki je ona da je američki gigant proteklih godina imao dosta problema sa novim generacijama modela kao što su F-150, Explorer i Bronco, čija je isporuka kasnila, a kupci se žalili na lošu završnu obradu i rane kvarove.

Limitiranjem proizvodnje u prvoj godini, šanse da se tako nešto ponovi su drastično manje, pa Farli svakako ima dobar plan kako da popravi imidž Forda. Nadamo se samo da će se čekanje isplatiti…

AutoRepublika

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Tesla je za Cybertruck u prvih 48 sati primila 146.000 porudžbina.

BojanNeki

Ne pratim „truck“ tematiku niti sam proveravao napisano ali izletelo mi na ekrane pa možda nekom bude interesantno.

comment image