1. Home
  2. Vesti
  3. Najplemenitiji Clio više nije Initiale Paris
Najplemenitiji Clio više nije Initiale Paris
4

Najplemenitiji Clio više nije Initiale Paris

970
4
Podelite sa prijateljima:

Minijaturna porodica urbanog četvorotočkaša s oznakama Renaulta Clije je nastavila da evoluira. Nakon što je u ponudu uvedena verzija pogonjena motorom BluedCi sa 100 konjskih snaga, iz ponude je povučena modifikacija s oznakama, do sada najpoželjnijeg paketa opreme nazvanog Initiale Paris. Ovo je verovatno iznenađenje jer je uvodni paket Life već napušten kod svih više pozicioniranih modela od Clija, pa se valjda očekivalo da i ovaj prati trend veće braće.

Opremljen paketom koji prestaje da se nudi, Clio je koketirao s luksuzom. Sedišta mališana su bila presvučena divnom kožom i bez ikakve sumnje je delovao najplemenitije u celoj paleti. Ipak, kao takav nije uspeo da osvoji brojne kupce već je njegova prodaja bila marginalna.

Ovaj paket opreme je bio u ponudi na svim verzijama Clija, odnosno u kombinaciji sa svim dostupnim pogonskim sklopovima, dok je sam naziv zamenio ime Baccara, inače top pandan kod prve generacije Clija. Sa značkom Baccara, konstruktori su pokazali da Clio istovremeno može biti mali gradski automobil, mitski sportski četvorotočkaš (Williams), ali i kvazi premijum model. Međutim, od tada su se stvari na tržištu izmenile pa su se i premijum marke zainteresovale za B segment. Tu je Audi ponudio A1, BMW je nastupio sa Serijom 1, dok je nešto najpribližnije Cliju iz Mercedesa, heč A klase.

Čak ni ti modeli nisu bili jedina konkurencija za najbogatije izvođenje aktuelnog Clija s oznakom Initiale Paris. U najskupljem izdanju Clio je koristio motor s oznakom 1.4 TCe i nudio 140 konjskih snaga. U domovini se prodavao za 27 hiljada evra, pa je s tom cenom i bio u zapećku. Francuski brend se nada da bi Captur mogao biti bolje sreće, imajući u vidu popularnost krosovera, pa je za taj model, u ponudi ostao i Initiale Paris.

Povrh svega, mogućnosti personalizacije verzije Initiale Paris su bile skučene, pa je kupcima manjkao osećaj ekskluziviteta njihovog primerka. Da stvar bude kompletno crna za Initiale Paris u Cliju, pobrinuo se sastav paketa RS Line koji donosi pseudo-sportski finiš, provokativniji izgled i bolje se uklapa u opšti imidž Renaultovog mališana.

Tako je verzija RS Line postao predstavnik Clija s vrha kataloga.

AutoRepublika

(970)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mercedesklub.rs

Cuj bmw 1 u istoj klasi sa A1 i Cliom… Sta Vam se desava u poslednje vreme sa netacnim podacima?

Mercedesklub.rs

Procitajte opet sta je napisano… Za Mercedes je napisano kao sto kazete, najpribliznije, za BMW pise da je nastupio u B segmentu sa serijom 1.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Mercedesklub.rs
moron

Rekao bih da je za Srbiju cenovnik za Clio dosta „redizajniran“, a i ogoljen.
https://www.hitauto.rs/pdf/cenovnik/putnicka-vozila/clio-cenovnik-2021-hit-auto.pdf