1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi Outlander – nova generacija stiže naredne godine
Mitsubishi Outlander – nova generacija stiže naredne godine
10

Mitsubishi Outlander – nova generacija stiže naredne godine

537
10
Podelite sa prijateljima:

Naravno, reč je o modelu za evropsko tržište. 

Iako je isprva bilo planirano da se Mitsubishi povuče iz Evrope, do toga ipak neće doći. Partnerski Renault je očito izvršio snažan pritisak na japansku marku koja je promenila odluku i ostala da posluje na Starom kontinentu.

Novi Outlander za evropske kupce biće dostupan samo sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom o kom se za sada ne zna gotovo ništa. Nagađa se o autonomiji kretanja u EV režimu, mada je sve to i dalje samo u domenu glasina i pretpostavlja se da će ona iznositi između 80 i 100 km.

Ostaje da se vidi kako će tačno izgledati pogonski sklop, odnosno koji će SUS agregat biti deo istog, kao i sa koliko snagom će raspolagati potencijalni budući vlasnici. Evropski Outlander sigurno neće biti dostupan u svim zemljama na Starom kontinentu, to su već najavili iz japanske marke, ali je i dalje misterija gde će se sve prodavati.

Premijera bi trebalo da bude upriličena u trećem kvartalu tekuće godine, s tim da će prodaja najverovatnije početi tek naredne godine.

Do tada, o izgledu i ostalim stvarima koje nudi novi Outlander možete pročitati OVDE, u prezentaciji modela za severnoameričko tržište, koji dizajnerski neće biti drastično drugačiji od onoga što dolazi u Evropu.

AutoRepublika 

(537)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Pokretat će ga 2 elektromotora od ukupno 180 kW i benzinski 2.4 Otto Atkinson od 100 kW; ukupna sistemska snaga 235 kW. Baterija 24 kWh, EV doseg po WLTP-u 70 km (vagano) – 85 km (grad).

moron

Sve je otišlo u tri lepe majčine … Zašto i danas ne nude Pajero 4. generacije sa dizelom od 3,2 litra i 200 „konja“ …
Želim da ova noćna mora napokon prestane. Dosta je bilo horora …

Branko

CO2 je odgovor 🙂

moron

Ja mislim da je to oko CO2 lepo neki dan pojasnio onaj kandidat za mesto generalnog sekretara Greenpeace-a, ako smem da ga citiram: „okeani, a koliko ono povrsine planete je prekriveno vodom,a? Kad se zagriju, ispustaju co2, kad se ohlade onda ga apsorbiraju. Omotac ionako stvoren sa rupama. Vruce je bilo prije 1500 godina, rimljani u togama hodali, a onda je Musa kojeg Moron ne moze dobit, palio gume (salim se, ne zna se uzrok, jedini misle da je vulkan, drugi nemaju pojma o cem se radi..) i navukao crni oblak koji je prekrio sjever Evrope bar 15 mjeseci pa… Pročitaj više »

Branko

Morone, stvar je u regulativi; naprosto su danas penali previsoki za aute kao što je Pajero. Uostalom, tko bi kupovao danas punokrvan terenac, kad su u modi fensi SUV kolica…🙂

moron

Ali, šta o tom svetu savremene ekologije ostade od krilatice „Njegovo veličanstvo Kupac“ … ?

Ostade „duplo golo“.

Branko

“Njegovo veličanstvo kupac” nije tu da misli, nego da kupuje. Trendovi na tržištu se promišljeno kreiraju od strane političkih elita, ponekad čak i u korist zajednice…😁 Ali ne brini, bit će to dobar auto, ispod 6s 0-100 km/h, jedino mi smeta što je maks. brzina ograničena na 185 km/h.

Don

Ljubi te deda 😁🍻

Rikošet

Prije par dana gluvo doba noći. Ne spava mi se, čekam san na balkonu. Subota veče je prolaze automobili ulicom uz brdo gdje živim. Sve bešumno, bežvučno, kod ponekog se osjeti silina gasa, ali više šumi karoserija nego motor. Par minuta tišine i konačno čuje se nešto konkretno. Dobro poznati promukli zvuk Yuginog auspuha. Vozač se grčevito bori da održi ubrzanje i rafalno prebacuje iz četvrte u treću, pa u drugu. Naravno mjenjač strugnu u drugoj… Pred balkonom je oštra krivina. Gas do poda, a noćnu tišinu para Yugina dreka. Trenutak poslije do nosa dolazi dobro poznati miris spaljenog benzina… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
BB

👏👏👏👏 za literarne sposobnosti…