1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda najavila skoro lansiranje Superba i Kodiaqa
Škoda najavila skoro lansiranje Superba i Kodiaqa
9

Škoda najavila skoro lansiranje Superba i Kodiaqa

2.91K
9
Podelite sa prijateljima:

Češka marka koja posluje u sastavu ogromne grupacije Volkswagen, Škoda je izašla u javnost s objavom da će do kraja ove godine, dva popularna modela kompanije dobiti predstavnike nove generacije. Modeli Superb i Kodiaq su u pitanju.

Predmetne informacije su obelodanjene u godišnjim finansijskim izveštajima društva Škoda Auto, uz naznaku da se svečane premijere očekuju u kasnijem delu godine. Član Upravnog odbora ovog proizvođača, Martin Jan koji je zadužen za aktivnosti u vezi prodaje i marketinga, je ovaj duet nazvao „plodom obećavajućeg razvoja“.

Planovi Škode nisu vezani samo za ta dva nova proizvoda, pa će tako pored navedenog dvojca, premijerno biti prikazani i restilizovani modeli Kamiq i Scala.

Prigodan je momenat i da se osvrnemo na statističke podatke u vezi prodaje Škode u prošloj godini. Češki brend je uspeo da isporuči 731,3 hiljada novih vozila na svetskom nivou. To je osetno manja cifra od one koja je obeležila 2021. godinu. Minus je veliki: 16,7%. Povrh toga, utehu ne pruža ni geografska analiza prodaje, gde se po zlu ističe indijsko tržište s padom popularnosti Škode od čak 127,7%. U Rusiji je pad, iz poznatih razloga 76,9%, ali to zvuči i logično, s obzirom na povlačenje brendova pod upravom grupe VW, s te teritorije.

Još ćemo dodati da je Škoda najavila da će do zaključno s 2026. godinom predstaviti tri nova električna vozila, uključujući tu i jedan pristupačan gradski četvorotočkaš.

AutoRepublika

(2905)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Škoda ne odustaje od limuzine,ako bude limuzina.Svaka čast.

Zoca

Zajedno sa Superbom ce se proizvoditi i Passat ,samo u karavan verziji..Seli se iz Nemackih pogona…

moron

Da li mene sećanje služi dobro, ili je Škoda negde pre pandemije uspela da prebaci milion vozila za godinu dana ?

moron

Za samo par godina padoše sa 1,2 miliona na 730 hiljada vozila godišnje. To je baš strmopizd. Ni Fiat, čini mi se, ne bi uspeo to tako 😊

BB

Fiat je, da bi to uspio, morao da se odrekne nekih najbolje plasiranih modela, poput Punta. Škoda je to uspjela i sa kompletnom gamom 😜

moron

Dobru si paralelu povukao 🙂

Rikošet

Pa uzmi realno ubili su u pojam najprodavaniji model – Fabia. Povećali su ga i poskupili toliko da više nikom nije interesantan kao ni Polo. Do juče su se za njih otimale državne institucije, a o komercijali da ne pričamo. Kod njih je Fabia bila nezamjenjiva… S druge strane trpe sve veće gubitke u Kini, koja se polako okreće domaćim proizvodima. S treće strane prednost u raspodjeli čipova unutar grupacije su imali skuplji VW i Audi, pa tek onda Škoda i Seata. Kad je gusto, onda se štiti domaća industrija, a Škoda je bila i ostala njemačka filijala, koju bi… Pročitaj više »

s mile

Lepo rečeno. Bravo