1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini
BMW M ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini
0

BMW M ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini

592
0
Podelite sa prijateljima:

Performantno odeljenje nemačkog proizvođača ostvarilo je najbolji rezultat u dosadašnjoj istoriji po pitanju prodatih automobila na godišnjem nivou. 

Tako je BMW M u prošloj godini ukupno isporučio 135.829 vozila, što je rast prodaje od velikih 32,2%! Šta više, M odeljenje samo sebe naziva „najuspešnijim u segmentu“ za 2019. godinu.

Šef BMW M, Markus Flah, iskazao je svoje veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. „Veoma smo ponosni na činjenicu da smo postali tržišni lideri u segmentu perfromantnih automobila, i to prvi put u našoj pedesetogodišnjoj istoriji“, rekao je Flah.

Najveće tržište za performantne automobile iz Minhena bile su SAD, gde je isporučeno 44.442 vozila. Drugo mesto zauzela je Nemačka sa 26.110 prodatih primeraka, dok je na trećoj poziciji Velika Britanija sa 17.688 dostavljenih automobila. Procentualno, M modeli bili su najpopularniji u Švajcarskoj, jer tamo čine više od petine od ukupnog broja prodatih BMW automobila.

Prošle godine prodaju M modela poguralo je nekoliko velikih premijera. Nemci posebno skreću pažnju na novitete poput grandioznog BMW M8, kao i X3 M i X4 M. Flah uspeh pripisuje odličnoj strategiji i pokrivanju što većeg broja niša u ovom segmentu.

Ipak, šef BMW M odeljenja ističe da veruje da će ova godina biti još bolja u prodajnom smislu. Tokom 2020. godine trebalo da premijerno ugledamo performantne SUV modele – X5 M i X6 M. Potom M portfolio će obogatiti i M8 Gran Coupe, kao i M2 CS. Naravno, najiščekivanija premijera jesu nove generacije modela M3 odnosno M4.

AutoRepublika 

(592)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments