1. Home
  2. Vesti
  3. Parodija: Audi nudi pretplatnički odnos za navigacioni uređaj
Parodija: Audi nudi pretplatnički odnos za navigacioni uređaj
3

Parodija: Audi nudi pretplatnički odnos za navigacioni uređaj

1.26K
3
Podelite sa prijateljima:

Audi je izašao u javnost s objavom da na američkom tržištu kreće s ponudom zasnivanja pretplatničkog odnosa s kupcima kojima uređaj za navigaciju treba samo s vremena na vreme. 

Germanski proizvođač automobila je obnarodovao da će kupci vozila marke Audi moći da svom vozilu dodaju na funkcionalnosti tako što bi pored standardnog informativno-zabavnog sistema, dodali opciju uređaja za navigaciju, što će biti moguće posredstvom funkcije myAudi Marketplace a koja je sastavni deo aplikacije za pametne telefone myAudi.

Momenat koji nas je opredelio da vas u priču uvedomo rečju „parodija“, tiče se celokupnog poslovnog modela pretplatničkog odnosa, i cenovne politike kao takve. Naime, Audi je opredelio mesečnu cenu najma navigacionog softvera u iznosu od 85 američkih dolara mesečno, ili mnogo povoljnijih 850 dolara na godišnjem nivou. Kada se zna da je danas, uređaj za navigaciju uglavnom postao deo serijske opreme vozila, onda je jasno koliko je ovo „povoljan“ aranžman za kupca. Čak i kod marki gde se za uređaj doplaćuje posebno, on ne košta više od trogodišnje pretplate koju nude Audijevci, da se izrazimo njihovim bespolnim jezikom.

Bilo kako bilo, usluga je dostupna za sledeće modele četiri prstena: Q5, Q5 Sportback, A4 i A5 od 2021. godine, kao i za E-Tron i E-Tron Sportback. Odlična je stvar bar to što se povezivanje navigacionog sistema s globalnom mrežom bežičnim putem naplaćuje po ceni od 49 američkih dolara mesečno, dok se kupac može opredeliti i za bazični paket koji staje „samo“ 36 dolara za mesec. Sistem podržava povezivanje s osam pametnih spravica.

Nemci navode da će pretplatnici za „simboličnih“ 85 dolara mesečno dobiti mogućnost pristupa širokoj lepezi sadržaja koji uključjuje satelitske mape, glasnovne komande, rukopisom zadate instrukcije multimedijalnom sistemu.

Da čovek ne poveruje, ali konstruktor kaže da smatra da je ova opcija koju nudi izvanredna za one koji samo povremeno imaju problem sa snalaženjem s besplatnim mapama koje nudi „milion“ telefonskih aplikacija. Sistem koji Audi „gura“ se oslanja na ekran dijagonale 10,1 inča. On je osetljiv na dodir i pripada kompleksu funkcija nazvanih MMI.

Za kraj možemo da konstatujemo da bi za ovu vest mogla biti prikladnija ona slika za naslov, koju smo kao naslovnu stavili na priči o sudskom slučaju u kom je Audi tužena strana zbog nametanja jezika koji navodno ne poštuje polno opredeljene osobe, a za koju smo link ponudili iznad.

AutoRepublika

(1259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne mogu a da ne budem vulgaran: „Da li je ovo neka zajebancija ili stvarnost ???“

s mile

veća zarada, prodaja na rate, koje nisu velike, ali kada se skupi suma, bitno veće

Predrag

Ja imam Jaguar xf S model. Besplatno 3 godine Here navigacija potom plaćaš.