1. Home
  2. Vesti
  3. Smartov krosover debituje u septembru
Smartov krosover debituje u septembru
1

Smartov krosover debituje u septembru

128
1
Podelite sa prijateljima:

Smart će na jesen predstaviti svoj prvi SUV model. 

Posle višegodišnjih pokušaja da Smart postane profitabilan brend, Daimler je na koncu rešio da prepusti polovinu kompanije Kinezima, i to ni manje ni više nego narastajućem giganta Geelyju. Otada je Smart prešao među EV marke i planiraju se veliki koraci na ovom polju.

Boljitak bi trebalo da donese novi krosover, ujedno prvi za ovog proizvođača, koji će biti predstavljen u Minhenu, na ovogodišnjem izdanju manifestacije IAA.

Smart je prikazao dva tizera koja suštinski ne govore baš ništa o budućem novitetu. Ono što je poznato od ranije to da je da će krosover koristiti novu SEA platformu koju su razvili stručnjaci iz Geely grupacije, preciznije – iz Volvoa.

Nema podataka (sem glasina iz daleke Kine) o tome kakav će biti pogonski sklop, odnosno da li će u upotrebi biti već postojeći iz Smarta EQ, mada je realno očekivati da se primeni drugačije rešenje. Nije poznato ni da li će budući krosover biti smešten u A ili u B segment, mada nemački novinari više naginju ka potonjoj opciji. Šta više, neki čak tvrde da će biti sličnih gabarita kao Mini Countryman…

S druge strane, izveštaji iz Kine ukazuju na to da će ovaj električni krosover raspolagati sa nekih 270 ks, i baterijom sa kapacitetom manjim od 70 kWh. Po NEDC cikusu trebalo bi da ima domet od 500 km sa punom baterijom.

AutoRepublika

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Smart sa 270ks? Pa onda treba da se zove Strong a ne Smart… Znači još jedan komad naKita u atomobilskoj formi…

Izmenjeno 3 godine pre od strane BB