1. Home
  2. Vesti
  3. Prva fotografija električnog Forda F-150
Prva fotografija električnog Forda F-150
0

Prva fotografija električnog Forda F-150

200
0
Podelite sa prijateljima:

Nemajte sumnje da će prva jutarnja vest na našem portalu biti ona koja se tiče premijere novog električnog pikap kamioneta s oznakama Ford F-150 Lightning. Događaj je zakazan za gluvo doba po srednjeevropskom vremenu, ali zato u udarnom terminu za stanovnike istočne obale Amerike. Bioritam „Milvokijanca“ Zorana Tomasovića je tada najsnažniji, i uvek obraduje nas u redakciji, prvim vestima koje nas dočekaju u elektronskom sandučetu.

Međutim, ovaj put smo mu „ukrali parče hleba“, pa prenosimo prvu fotografiju očekivanog novajlije. Slika je u javnost isplivala tokom govora američkog predsednika Džoa Bajdena koji je posedio fabriku američkog proizvođača u gradu Dierbornu.

Bajden, koji inače podržava razvoj ekološki podobnih vozila je došao do Fordovih pogona kako bi održao još jedan govor u kom bi naglasio sve prednosti koje sa sobom donose električni automobili. Tokom te priče se u pozadini i pojavio Ford F-150 Lightning bez ikakve kamuflaže. Jasno, sumnjamo da se sve to dogodilo baš slučajno, već će pre biti šmekerski način da se dodatno ispromoviše novitet.

Ostavićemo našem Amerikancu da se raspiše o novom bešumnom pikapu, ali možemo ipak da kažemo osnovne stvari koje nam otkriva pionirska fotografija. Glavni simbol spoljašnosti noviteta će biti zanimljivo izvedena LED svetla na mestu prednjih grupacija, koje su povezane u celinu uokvirujući rešetku hladnjaka s trodimenzionalnom matricom.

Nešto nakon ovog momenta kada je fotka nastala, Bajden se našao iza upravljača maskiranog prototipa i s javnošću je podelio par utisaka. Predsednik Amerike je uspeo da „nagazi“ baterijski pikap tako opako da je ovaj F-150 ubrzao od nule do 96 kilometara na sat (60 milja/h) za 4,3 ili 4,4 sekundi. Bajden je uspeo da dostigne i brzinu od 130 kilometara na čas tokom kratkog testa.

Ranije je već objavljeno da će Ford F-150 Lightning dobiti najsnažniji pogonski sklop u istoriji modela i da će ga krasiti autonomija od najmanje 483 kilometara.

Zorane, priču nastavljaš ti ujutru po našem vremenu!

AutoRepublika

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments