1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla uskoro počinje sa proizvodnjom Cybertrucka
Tesla uskoro počinje sa proizvodnjom Cybertrucka
0

Tesla uskoro počinje sa proizvodnjom Cybertrucka

315
0
Podelite sa prijateljima:

Američka marka žuri da počne sa proizvodnjom električnog pikapa. 

Čini se da je Tesla „spavao na lovorikama“, dok je kupio brojne pohvale za predstavljeni Cybertruck. U međuvremenu, Ford je u tajnosti radio na svom električnom pikapu (F-150 Lightning), i uspeo da predstavi svoj EV u ovom segmentu. Tako da Cybertruck nije više bez konkurencije, i mada Ford i dalje nije neka velika zverka u sferi električnih automobila, i dalje je ogromno „ime“ u automobilskoj industriji.

U Tesli si očito rešili da ubrzaju čitav proces, a u javnosti su se pojavili brojni dokazi o porukama koje je ovaj brend poslao onima koji su naručili svoj primerak Cybertrucka. Naime, na osnovu toga i podataka iznetih u tim porukama, može se zaključiti da će proizvodnja Teslinog električnog pikapa početi u poslednjem kvartalu ove godine.

To se ne slaže sa onim što je Ilon Mask izjavio na Twitteru početkom marta tekuće godine. On je tada kazao da će prvi primerci Cybertrucka biti dostavljeni u drugom kvartalu, što se već sada čini gotovo nemogućim poduhvatom.

Uostalom, Cybertruck će se proizvoditi u novoj fabrici koju američki brend gradi u Teksasu. Kako ovaj pogon i dalje nije završen, jasno je da ni proizvodnja pikapa ne može startovati u skorije vreme.

Podsetimo, Ilon Mask je predstavio Cybertruck u novembru 2019. godine, što bi značilo da će od prezentacije do dostave prvih jedinica proći oko dve godine, što zapravo i nije toliko dug period.

AutoRepublika 

(315)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments