1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Maybach S klase V12 tiho uveden u ponudu
Mercedes-Maybach S klase V12 tiho uveden u ponudu
0

Mercedes-Maybach S klase V12 tiho uveden u ponudu

445
0
Podelite sa prijateljima:

Super luksuzni  Mercedes-Maybach S klase nove generacije je predstavljen pre nepunih šest meseci, dok smo pre dvadesetak dana pisali i o skromnom uvođenju u prodajni miks i verzije ove limuzine s rednim šestocilindarskim motorom. Sada je kucnuo trenutak da kažemo da je na scenu, jednako tiho kao i modifikacija s R6 agregatom, stupio sedan sa šestolitarskom V12 jedinicom.

Poznato nam je da će novitet nositi sufiks S 680 i da će to u stvari biti alternativa s ponudom najsočnijeg prestiža. Ali, zahvaljujući nemačkom konstruktoru, još uvek ne znamo ništa precizno, odnosno zvanično, o dinamičkim karakteristikama grdosije. Nismo dobili čak ni oficijelnu potvrdu ranije iznete hipoteze da će S 680 koristiti pogon na sve točkove.

Debi najskupljeg u paleti varijeteta s oznakom S 680 je vremenski uklopljen sa stogodišnjicom prvog nezavisno razvijenog modela marke Maybach. Taj četvorotočkaš je svojevremeno nazvan W3, i izrađivan je u intervalu između 1921. i 1926. godine. Tokom tih pet godina je sa traka sišlo 305 kopija. Nažalost, nijedan nije preživeo do današnjeg dana.

Kako bilo, pojedinosti o novom Mercedesu-Maybachu S 680 su veoma oskudne. Kompanija je objavila galeriju fotografija koje uključuju nalepnicu s oznakom V12, kao i sliku s nazivom modela. Tačna moć kojom raspolaže mamutski motor nije izneta, ali možemo podsetiti da je na prethodniku, tako konfigurisan blok, vozaču dostavljao 630 konjskih snaga uz 1.000 Nm najvišeg obrtnog momenta.

U međuvremenu je na zvaničnim internet prezentacijama pojedinih distributera u insotranim zemljama, postavljena opcija konfigurisanja Mercedesa-Maybacha S  680, uz početnu cenu od 310 hiljada evra. Ipak, nemačka kompanija još uvek nije objavila koji će to biti dan zvaničnog početka prodaje.

Za kraj da podsetimo da se modifikacija s oznakom S 580, a koja podrazumeva instalirani biturbo benzinski V8 4.0-litarski motor sa 503 konjske snage, u startu staje 222 hiljade evra.

AutoRepublika

(445)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments