1. Home
  2. Vesti
  3. Šta donosi Mercedes-AMG C63e, perjanica C klase?
Šta donosi Mercedes-AMG C63e, perjanica C klase?
0

Šta donosi Mercedes-AMG C63e, perjanica C klase?

661
0
Podelite sa prijateljima:

Plug-in hibrid, SUS motor sa četiri cilindra, tehnologija iz Formule 1… Mnogo noviteta za potentno izdanje C klase. 

Mercedes je odlučio da nova generacija C klase kaže zbogom svim SUS motorima koji poseduju više od četiri cilindra. Čak i za performantne varijante koje će se oslanjati na hibridne pogonske sklopove.

Mercedes-AMG C63e biće vrhunac ponude kod Mercedesovog modela iz D segmenta. Koristiće dvolitarski turbo benzinski agregat u hibridnoj postavci. Posedovaće i sistem blagog hibrida, dok će se snaga prenositi na sve točkove putem devetostepenog automatskog menjača. Elektromotor biće lociran iznad zadnjih točkova, a baterije će biti smeštene u podu.

SUS motor kod ovog modela upotrebljavaće i električni turbo punjač, što je tehnologija koja stiže u serijska vozila iz Mercedesovog tima u Formuli 1. Nemačka marka još nije potvrdila koliko će snage imati C63e, ali se u poslednje vreme priča da će isporučivati oko 540 ks, što je više nego aktuelni C63 sa V8 motorom.

Još uvek nema ni podataka za ubrzanja. Ipak, germanski mediji uvereni su da će se sprint do 100 km/h završavati za nekih 3,5 s, dok bi maksimalna brzina trebalo da iznosi velikih 290 km/h!

Naravno, hibridna performantna C klasa imaće mogućnost i EV režima, odnosno vožnje samo uz upotrebu električne energije. Koliko će biti domet ostaje misterija, ali predstavljena plug-in hibridna izdanja konvencionalne C klase su u stanju da pređu 100 km koristeći samo električnu energiju.

AutoRepublika 

(661)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments