1. Home
  2. Sajmovi
  3. Predstavljen Mercedes-Maybach S klase za štedljive bogataše
Predstavljen Mercedes-Maybach S klase za štedljive bogataše
2

Predstavljen Mercedes-Maybach S klase za štedljive bogataše

3.22K
2
Podelite sa prijateljima:

Pet meseci nakon što je svetu predstavljen novi Mercedes-Maybach S klase, nemačka limuzina je dobila jednostavniju modifikaciju s šestocilindarskim motorom. Debi pristupačnijeg „Maybacha“ s indeksom „480“ je upriličen na Salonu automobila u Šangaju. Tokom predstojećih meseci će Mercedes-Maybach S 480 započeti prodajni ciklus i na ostalim svetskim tržištima, ali je u ovom trenutku dostupan samo za kineske kupce.

Kina je i generalno bila jedno od prvih tržišta na kom je novi Mercedes-Maybach S klase bio dostupan za naručivanje. Međutim, sama prodaja, tačnije isporuka ranije prezentovanih verzija S 580 s V8 motorom zapremine 4.0 litre  (M176) sa 503 konjske snage i 700 Nm najvišeg obrtnog momenta, kao i S 680 (V12 6.0 M279, 630 ks i 1000 Nm), još uvek nije počela, već će se krenuti sa šestocilindarskom modifikacijom S 480, zbog drastično povoljnijeg poreskog aspekta kupovine i eksploatacije.

Pod haubom bazičnog Maybacha se krije redni trolitarski šestocilindarski benzinski motor kodne oznake M256. Taj poznati nam blok isporučuje 367 konjskih snaga i 500 Nm najvišeg obrtnog momenta, što su identične specifikacije onima koje je posedovala verzija S 450 iz prethodnog pokolenja. Pogonski sklop dopunjava i sistem lakog hibrida koji radi na naponu od 48 volti i koji Mercedes zove imenom EQ Boost. Taj sistem dodaje 22 konjske snage i 250 njutn metara obrtnog momenta, što zaista znači u prvim sekundama ubrzavanja. Menjačka kutija je standardna i izvanredna. Podrazumeva devetostepeni automatik, dok je ugrađen sistem 4Matic, što je naziv sistema za prenos snage na sve točkove.

Ko ne otvori haubu, a i ne vidimo razlog zašto bi to činio brzo, pristupačniji Maybach je moguće prepoznati samo po nalepnici s nazivom modela, ali drugih restrikcija u odnosu na moćnije varijante nema. Trolitarska limuzina tako može biti naručena i sa zadnjom osovinom koja nudi mogućnost kretanja točkova pod određenim uglom, a tu je sistem aktivnog hidropneumatskog oslanjanja komercijalnog naziva E-Active Body Control. Sada već čuveni sistem rasvete koji Švabe nazivaju Digital Light je takođe instaliran. Karakteriše ga 1,3 miliona maleni ogledala u svakom faru, a tu su i dva zasebna multikonturna sedišta u drugom redu, kao i još što-šta nešto.

Cena super sedana Mercedes-Maybach S 480 4Matic u Kini započinje od cifre koja je ekvivalent 187.100 evra u našim parama. Kako rekosmo, još uvek nisu objavljene cifre koje se traže za moćnije verzije Maybacha, pa nema smisla licitirati koliku „uštedu“ donosi kupovina uvodne modifikacije.

Međutim, nije zgoreg naglasiti da je krosover pogonjen šestocilindarskim motorom, Mercedes-Maybach GLS 480 za čak četvrtinu jeftiniji od vrhunske verzije GLS 600. Nešto slično se očekuje i u slučaju limuzine.

AutoRepublika

(3224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A zašto ima u nazivu ovo „480“ ?

BB

Preko toliko leševa trebaš da pregaziš da ga kupiš…