1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kralj luksuza se vratio – Mercedes-Maybach S klase (GALERIJA)
Kralj luksuza se vratio – Mercedes-Maybach S klase (GALERIJA)
8

Kralj luksuza se vratio – Mercedes-Maybach S klase (GALERIJA)

7.46K
8
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je predstavio najprestižnije izdanje S klase, odnosno njenu Maybach verziju. 

„Za one koji traže nešto izvanredno, ono što drugi brendovi ne mogu da ponude“, kažu predstavnici Mercedesa kada govore o svojoj novoj perjanici. Treba li mnogo govoriti o S klasi, koja je uz dužno poštovanje prema svim konkurentima, ipak lider u svom segmentu i automobil koji postavlja standarde.

Pa, kako takav automobil koji je već sam po se bi sinonim za prestiž podići na još viši nivo? Odgovor leži u Maybach tretmanu, i pažnji na najmanje detalje. Tako, recimo svaki Maybach S klase ima jedinstvenu dvobojnu karoseriju. Farbanje se vrši ručno, a čitav ovaj proces može trajati i do nedelju dana za jedan automobil.

Kako kaže Mercedes u pres materijalima za medije, Maybach izdanje S klase u potpunosti je podređeno putnicima koji se nalaze na zadnjim sedištima. Tako je i 18 cm duže međuosovinsko rastojanje kod ove luksuzne limuzine (naspram produžene S klase) dalo dodatan komfor za putnike u zadnjem delu vozila.

Kada se posmatra eksterijer Maybach verzije, jasne su razlike naspram standardnog modela. Napred je postavljena nova rešetka sa vertikalno postavljenim podeocima od hroma. Sa boka vidimo da su zadnja vrata veća nego kod „obične“ S klase, dok se na C stubu nalazi oznaka Maybacha. Kada smo već kod zadnjih vrata, ona se mogu otvarati pritikom na dugme sa vozačevog sedišta, tako da šofer ne mora da napusti vozilo kako bi putnici ušli unutra.

Digitalizacija koju smo videli kod nove generacije S klase nastavila se i kod Maybach izdanja, i gde god se pogleda može se videti po neki ekran. Ispred vozača, potom na centralnoj konzoli, na zadnjem delu prednjih sedišta, između zadnjih sedišta… Naravno, akcenat je da komfor i udobnost bude bez presedana za putnike koji se nalaze pozadi.

Oni su privilegovani, te tako imaju mogućnost masaže u sedištima, i to čak i masiranja potkolenica, a njihova sedišta poseduju i grejače za vrat. Osim toga, tu je i novi sistem ambijentalnog osvetljenja kojim se može komandovati glasom, ili prostim gestikulacijama ruke. Mercedes posebno ističe da je Maybach S klasa model koji nudi apsolutnu tišinu u vozilu.

Kada je reč o vožnji, Maybach izdanje S klase preuzima paletu motora koju nudi i standardni model. Dakle, niz šestocilindarski agregata, ali i V8 i  verovatno V12 pogonske jedinica. Ipak, neće svi motori biti dostupni na globalnom nivou, jer će određene verzije biti rezervisane samo za neka tržišta.

Varijanta sa V8 agregatom nosiće oznaku S580 Maybach i raspolagaće sa 496 ks i 700 Nm. Snaga se na sve točkove prenosi putem devetostepenog automatskog menjača, a tu je i sistem blagog hibrida od 48 V za smanjivanje potrošnje goriva i emisije štetnih gasova. Mercedes nije saopštio detalje o V12 verziji, i ostaje pitanje da li će uopšte i biti u ponudi.

Ovako dugačku limuzinu neće biti lako okrenuti u uslovima urbane eksploatacije, stoga su u Mercedesu rešili da podare Maybach varijanti upravljanje i zadnjim točkovima, što značajno smanjuje krug okretanja. Osim toga, S klasa Maybach poseduje i potpuno adaptivno vazdušno ogibljenje, koje za čas transformiše automobil od sportske zverke do udobne krstarice.

Prilikom prezentacije, saopšteno je i da će nadolazeći električni pandan S klase – EQS, imati svoju Maybach verziju, čime će ovaj podbrend ući i u sferu EV modela. Maybach ima veliku važnost za čitav Mercedes, i šef ove marke Ola Kelenijus, već je najavio dalju diverzifikaciju ponude ultraluksuznih vozila.

Tako se Mercedes-Maybach S klase već sada može pohvaliti odličnom prodajom, pogotovo u Kini. Otkako se ovaj model našao na tržištu 2015. godine prodato je više od 60.000 primeraka, od čega je u Kini tokom 2019. godine prosečno isporučivano oko 700 jedinica. Maybach definitivno ima svetlu budućnost.

AutoRepublika

(7456)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Svidja mi se dvo-boja. Steta sto vise auto to ne nude kao nekada.

Mikele

Kič brate, kič.

da11

Kič, Rolls Royce izgleda 10 puta bolje.

Slavko

Auto je…avion, nema sta, svemirski brod za ogromnu vecinu ljudi, Pa ipak, daleko je manje ekskluzivan od izvornog modela Maybaha. Ako se banalizuje, svede se na to da je (i jeste) napucana S klasa. Nekako mi je Ghost (rekao bih da se na te kupce cilja) ipak klasa za sebe.

Mikele

Reče ti i ostade živ.

Slavko

Obrazlozi komentar. 🙂

Херцеговац

Колико год се трудили да направе квалитетан ауто чуди ме да непримјећују да неспорна употреба врхунских материјала губи на ефекту усљед претјеране таблетизације и сувишних (кичерајских) детаља. Имам осјећај да је прављен да остави утисак на кинеског купца губећи савршенство које се угледа и траје кроз једнпставност и класику која одмара. По мени Ролс-Ројс је са својим приступом и филозофијом израде ове класе аутомобила био и остао краљ.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Херцеговац
Bungi

Dajmler Benc je stara fabrika automobila, jedna od najstarijih u Evropi.Mnogo starija od Kadilaka i Linkolna.