1. Home
  2. Vesti
  3. Toyotin hibridni sistem ide u kineski krosover GAC Trumpchi GS8
Toyotin hibridni sistem ide u kineski krosover GAC Trumpchi GS8
0

Toyotin hibridni sistem ide u kineski krosover GAC Trumpchi GS8

149
0
Podelite sa prijateljima:

Logotip GAC nećete sresti na vozilima koja se daju videti u Evropi, izuzev možda u Rusiji, gde se veliki krosover GAC GS8 prodavao nekih osamnaest meseci. U matičnoj državi GAC-a, Narodnoj Republici Kini, konkretan SUV je poznat pod nazivom Trumpchi GS8, gde je debitovao još 2016. godine. Stoga je logično to što je sada model druge generacije u razvoju, a proizvođač iz Azije je izašao u javnost i sa fotografijama kamufliranog prototipa.

Novi GAC Trumpchi GS8 će zadržati brutalne proporcije i dvodelne prednje svetlosne grupacije. Karoserija će zaista biti potpuno nova, što se vidi čak i kada je karoserija novajlije potpuno pod maskom. Potpuno je nov reljef panela karoserije s boka, što se može reći i za oblik staklenih površina iz profila. Retrovizori su sada montirani na vratima, a ne na uglovima prozorskih stakala kao što je to ranije bio slučaj.

Primetan je značajan prirast i u visini, ali najveće inetersovanje zasigurno bude tehničke specifikacije grdosije iz Kine.

S novim pokolenjem velikog SUV-a dolazi i nova platforma. GS8 se seli na modularnu arhitekturu GPMA (GAC Global Platform Modular Architecture), koja je predstavljena pre oko dve godine. Prvenac marke koji je nasađen na novu šasiju je bio kompaktni krosover GAC Trumpchi GS4.

Dodatno, hibridna verzija će se pojaviti u paleti, dok će menjačku kutiju za istu obezbediti japanska Toyota! U pitanju je sistem THS (Toyota Hybrid System) sa elektromehaničkim varijatorom, poznat nam iz mnogih Toyotinih i Lexusovih hibrida, iako će benzinski motor ugrađen u kineski krosover, svakako biti plod ekspertize lokalnog osoblja.

Sigurno znate, ali hajde da ponovimo: GAC i Toyota neguju dugu istoriju ortakluka u Kini, gde funkcionišu u okviru zajedničkog poduhvata. Proizvode vozila za potrebe kineskog tržišta, pa je korišćenje delova hibridnog pogonskog sklopa Japanaca, u osnovi, pravno utemeljen čin.

Povrh toga, GS8 će biti prvi model GAC-a koji će koristiti ovakav pogonski sklop. Datum premijere druge generacije krosovera Trumpchi GS8 nije tačno određen, ali će se svakako dogoditi tokom ove godine.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments