1. Home
  2. Vesti
  3. Prve slike osveženog Captura
Prve slike osveženog Captura
2

Prve slike osveženog Captura

4.59K
2
Podelite sa prijateljima:

Francuski brend Renault počeo je da prodaje krosover Captur na evropskom tržištu 2013. godine, a proizvodnja ovog modela je pokrenuta u fabrici u Španiji. SUV druge generacije pojavio se 2019. godine, zasnovan na platformi CMF-B. Ovaj SUV ne treba mešati sa Renaultom Kaptur, koji je preživeo restilizaciju 2020. godine i donedavno je bio prisutan na ruskom tržištu.

Kao deo alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, razvijen je novi Mitsubishi ASX, dizajniran za Evropu. ASX je „blizanac“ aktuelnog Captura. Japanac stiže na tržište i može se reći da se dva modela jedva razlikuju, osim što je znak dijamanta zamenjen znakom sa tri dijamanta.

Nije iznenađujuće da je Renault razmišljao o potrebi da se „udalji“ od starog i od skoro dizajna koji nije unikat, tako da evropski Captur čeka ažuriranje u bliskoj budućnosti. Još nema zvaničnih informacija o tome kako će osveženi Captur izgledati, tako da za sada možemo da se zadovoljimo ilustracijom koju smo našli na sajtu kolesa.ru, dok je autor dizajner španskog portala motor.es.

Pretpostavlja se da će većina vizuelnih promena biti koncentrisana u prednjem delu SUV-a. Istovremeno, najverovatnije će krosover Renault Austral predstavljen pre godinu dana uticati na dizajn eksterijera. U sličnom stilu će verovatno biti ukrašena i rešetka hladnjaka modela. Sudeći po renderu, osveženi Captur može da dobije novi oblik farova, kao i LED „očnjake. Naravno, logotip brenda, upisan u udubljenje na haubi, biće prikazan u novoj pojednostavljenoj verziji.

Očekuje se da će zadnja svetla zadržati svoj oblik u obliku slova C, ali će im biti promenjena grafika. Pored toga, ažurirani Captur će verovatno dobiti felne sa novim originalnim dizajnom, kao i proširenu paletu boja karoserije. Unutrašnjost takođe može dobiti svoj deo novih stvari, kao što je novi multifunkcionalni volan, drugi materijali za presvlake i druga plastika, a na listi opreme biće i poboljšani asistenti vozača.

Najverovatnije, motori u Capturu neće biti obuhvaćeni ažuriranjem. Podsećamo, osnovna verzija se nudi sa benzinskim 1,0-litarskim turbo motorom (snaga – 91 KS) koji je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Sledeći u rangu je 1,3-litarski „turbak“ sa četiri cilindra, koji radi u tandemu sa 12-voltnim starter-generatorom. U verziji sa manuelnim menjačem sistem proizvodi 140 KS, a sa sedmostepenim „ automatskim menjačem sa dve spojnice razvija 158 KS.

U ponudi je i „običan” hibrid (HEV) sa atmosferskim motorom zapremine 1,6 litara i baterijom kapaciteta 1,3 kWh i ukupno 145 konjskih snaga. Postoji i hibrid plug-in sa istim atmosferskim motorom, ali sa drugom baterijom kapaciteta 10,5 kWh; ukupna snaga ovog sistema je 160 „konja“.

Prema preliminarnim podacima, ažurirani SUV francuskog brenda će debitovati naredne jeseni, a naći će se u prodaji na evropskom tržištu početkom 2024. godine.

AutoRepublika

(4591)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta je što ne nudi komfor kao 2008

Renault Terminator

Kada je Renault nekada pravio automobile i motore…Laguna 3 1.5 dCi 2009.god.Motor nije dirnut,redovni servisi i pun gas.Pojam i nedostižna distanca danas za sve čardake zajedno koje Renault proizvodi.Sami pali…sami se ubili.
comment image

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator