1. Home
  2. Vesti
  3. Avion korišćen za Gonovo bekstvo iz Japana nelegalno korišćen
Avion korišćen za Gonovo bekstvo iz Japana nelegalno korišćen
0

Avion korišćen za Gonovo bekstvo iz Japana nelegalno korišćen

315
0
Podelite sa prijateljima:

Privatni mlaznjak koji je transportovao Karlosa Gona iz Japan u Bejrut je nelegalno određen za let, koristeći falsifikovane podatke u kojima se naravno nije spominjalo ime bivšeg predsednika alijanse, kaže operater letelice.

MNG Jet Havacilik AS je saopštio da je podneo krivičnu prijavu 1. januara u vezi s „nelegalnom upotrebom svojih čarter usluga“.

Jedan od zaposlenih u kompaniji, koji je pod istragom vlasti, priznao je da je falsifikovao podatke i da je navodno radio sam, kažu u MNG-u.

Turske vlasti su u pritvoru zadržale sedam osoba, uključujui četiri pilota, kao deo istrage letova privatnih mlaznjaka, među kojima je bio i onaj s Karlosom Gonom.

MNG Jet je potvrdio da je iznajmio par letelica dvojici različitih klijenata u decembru, s tim što je jedan trebalo da leti iz Dubaija u Osaku, a zatim u Istanbul, dok je drugi zakazao let iz Istanbula u Bejrut.

„Čini se da ova dva iznajmljivanja letelica nisu povezana“, rekao je Čem Sasmaz, generalni menadžer MNG Jeta. „Ime gospodina Gona se nije pojavilo u zvaničnoj dokumentaciji bilo kojeg leta. Mlaznjaci nisu pripadali MNG Jetu, već je on upravljao njima.“

Gon, kojem treba da se sudi u Japanu, bio je u kućnom pritvoru u Tokiju. On je ove nedelje pobegao letom u Istanbul, iz kojeg je odleteo u libansku prestonicu, Bejrut, čiji je državljanin. Kako je uspeo da pobegne uprkos strogom nadzoru, ostaje misterija.

Bivši šef Renault-Nissana je izjavio da njegova porodica nije učestvovala u pomaganju prilikom bekstva, kao i da je sam organizovao odlazak iz zemlje.

Od jednog do drugog aviona je transportovan u kutiji, rekao je turski zvaničnik, koji je želeo da bude anoniman zbog osetljvosti situacije.

AutoRepublika

(315)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments