1. Home
  2. Vesti
  3. Šta ove godine Volkswagen sprema za evropsko tržište?
Šta ove godine Volkswagen sprema za evropsko tržište?
0

Šta ove godine Volkswagen sprema za evropsko tržište?

688
0
Podelite sa prijateljima:

Nekolicina noviteta trebalo bi da pomogne nemačkom brendu da prebrodi slabije rezultate iz prethodne godine. 

Volkswagen je tokom 2021. godine teško pogodila kriza sa nedostatkom mikročipova i poluprovodnika. Proizvodnja je značajno opala, a samim tim i prodaja na Starom kontinentu. Tempo oporavka ove godine zavisiće, pre svega, od dostupnosti spornih elektronskih komponenti.

No, uprkos svemu, marka iz Volfzburga ostaje posvećena elektrifikaciji. Jedan od zanimljivijih EV modela jeste ID.Buzz. U pitanju je van koji će biti postavljen na MEB platformu. Trebalo bi da ima domet od čak 600 km, a u zavisnosti od izabrane konfiguracije snaga će se prenositi samo na zadnje, ili na sve točkove.

Osim toga, ID.Buzz bi trebalo da u najsnažnijem izdanju dostavlja respektabilnih 374 ks i moći će da primi do šest putnika. O ovom četvorotočkašu priča se već neko vreme, ali bi Volkswagen trebalo da startuje njegovu komercijalnu karijeru u Evropi tokom tekuće godine.

Odavno su u Volfzburgu zaključili da će SUV klasa biti nova „zlatna koka“ automobilske industrije. Tako će ove godine na naš kontinent stići dva osvežena i unapređena SUV-a. Manji od njih je T-Cross, koji je smešten u vrlo kompetitivni B segment u SUV niši.

Ovaj model je stupio na scenu 2018. godine, i vreme mu je za „zatezanje bora“. Restilizacijom T-Crossa, Volkswagen će u potpunosti obnoviti portfolio subkompaktnih automobila. Taj krosover se, inače, proizvodi u fabrici u Španiji.

Tokom 2022. upoznaćemo i restilizovani Touareg. Očekuju se blage izmene po pitanju dizajna, a možda dođe i do revidiranja palete motora.

Osim ovih dosadnih SUV asova, na scenu u Evropi će stupiti i jedan daleko interesantniji automobil. Naravno, reč je o jednom hot heču, nekada toliko popularnoj kategoriji.

Danas je vrlo malo hot heč modela u B segmentu, gotovo da se mogu izbrojati na prste jedne ruke… Ali, Volkswagen još uvek nije odustao od ove tržišne niše, tako je sa restilizacijom Pola stiglo i njegovo unapređeno GTI izdanje. Restilizovani Polo GTI naći će se u evropskim izložbeno-prodajnim salonima u toku 2022. godine.

AutoRepublika 

(688)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments