1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Alfe: Najverovatnije ćemo proširiti gamu besnih modela Quadrifoglio
Šef Alfe: Najverovatnije ćemo proširiti gamu besnih modela Quadrifoglio
6

Šef Alfe: Najverovatnije ćemo proširiti gamu besnih modela Quadrifoglio

1.35K
6
Podelite sa prijateljima:

Novi šef Alfe Romeo, Žan-Filip Imparato, potvrdio je da se razmišlja u pravcu uvećavanja QV portfolija, odnosno performantnih modela u gami te marke. 

Kod Alfe se zaista može primeniti ona stara „spala knjiga na dva slova“, jer je ovaj proizvođač iz Italije ostao sa svega dva automobila na tržištu. To je duo iz D segmenta – Stelvio/Giulia koji je dostupan i u potentnim i poželjnim QV izdanjima.

Imparato je preuzeo kormilo Alfe nakon stvaranja Stellantisa, a pre toga je sa mnogo uspeha vodio Peugeot. Francuski menadžer je poznat po tome što upravlja „čvrstom rukom“ što je, čini se, upravo ono što je u ovom trenutku neophodno za Alfu Romeo.

Prvi čovek italijanskog brenda kazao je da inženjeri i dizajneri te marke pri stvaranju novih modela uvek moraju imati na umu i postojanje QV izdanja. „To je deo naših gena, naše nasleđe o kom moramo voditi računa“, kazao je Imparato. Ono što znamo od ranije, to je da je će prvi novitet Alfe pod upravom Stellantisa biti Tonale koji je zapravo projekat stare uprave.

Imparato je nedavno odložio premijeru ovog SUV modela, jer nije bio zadovoljan performansama istog. Alfa je ranije tvrdila da Tonale neće dobiti Quadrifoglio varijantu, i po svemu sudeći i nova uprava će se držati te odluke. Ipak, tu je veliki manevarski prostor u vezi sa budućim vozilima tog brenda.

Nekadašnja Giulietta QV

Prvi automobili koji će nastati pod okriljem Stellantisa biće mali krosover baziran na CMP platformi koji neki italijanski mediji već nazivaju Brennero, dok će drugi najverovatnije biti nova generacija Giuliette ili neki drugi model iz C segmenta. Do sada nismo imali prilike da vidimo neki performantni četvorotočkaš baziran na CMP arhitekturi, ali nije nemoguće stvoriti takav automobil uz tu bazu.

Znatno interesantnija opcija jeste nova Giulietta QV. Nova iteracija Giuliette bi trebalo da bude u bliskom srodstvu sa nedavno predstavljenim Peugeotom 308. Francuzi su odbacili mogućnost PSE varijante za 308-icu, odnosno plug-in hibrida visokih performansi. Moguće je da bi Alfa bila u stanju da izgura takav projekat zbog svog premijum pedigrea, ali je realnija opcija da se eventualna performantna Giulietta snabde klasičnim SUS motorom.

Podsetimo, nekadašnja Giulietta je imala Quadrifoglio Verde varijantu. Taj model koristio je 1,75-litarski turbo benzinski agregat koji je u početku razvijao 235 ks, a nakon restilizacije 2014. godine 240 „grla“. Potonja varijanta imala je maksimalnu brzinu od 240 km/h, dok se ubrzanje do „stotke“ iz mirovanja završavalo za svega 6 sekundi.

AutoRepublika 

(1346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Nema vecih optimista od sefova Alfe.😋

Mikele

Mashala!

TheStig

Sad kad krenu Alfisti u trans u stilu Jehovinih svjedoka 😀

Don

Lik do juče jahao u pežou a sad kaže naših gena. Jebeš mi sve dao bih opkladiti da lik nikad alfu nije ni vozio a kamo li odrastao uz njih.

BB

Taman takav i treba 😉, da nagovori ljude poput njega da konačno sjednu u Alfu 😂…

Don

Haman 🥴