1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mondeo broji poslednje dane na tržištu
Ford Mondeo broji poslednje dane na tržištu
1

Ford Mondeo broji poslednje dane na tržištu

1.38K
1
Podelite sa prijateljima:

Američki sedan iz D segmenta uskoro će napustiti Stari kontinent.

Prodaja velikoserijskih modela iz pomenute klase je već godinama unazad u padu. Toliko da su pojedini brendovi odlučili da potpuno okrenu leđa tradicionalnim limuzinama. Volkswagen je već najavio da će naredni Passat biti dostupan za Evropljane samo kao karavan, Renault Talisman definitivno neće dobiti novu generaciju, a i Ford Mondeo će uskoro u penziju.

Zvaničnici “plavog ovala” potvrdili su da će Mondeo za potrošače u ovom delu sveta silaziti sa proizvodnih linija do marta naredne godine, što znači da mu je ostalo još nekih šest meseci života.

Ford je već počeo sa povlačenjem dizel motora kod ovog modela, a na nekim tržištima (poput britanskog i francuskog) sada je moguće poručiti Mondeo isključivo sa hibridnom pogonskom postavkom. Naravno, sedan iz D segmenta je danas daleko od odlične prodaje koju je imao pre nekih dvadesetak godina.

Šta više, u prvoj polovini tekuće godine, prema zvaničnim podacima američke marke, Mondeo je na Starom kontinentu indeksirao manje od 7.000 registracija, tačnije isporučeno je tačno 6.818 jedinica!

Šta će Ford učiniti sa ponudom u D segmentu na našem kontinentu za sada ostaje misterija. Nedavno smo videli model Evos za kinesko tržište, koji bi mogao u izmenjenom ruhu biti ponuđen i Evropljanima, a možda se Ford reši da okuša sreću sa potpuno električnim automobilom.

Ono što je sigurno to je da Mondeo “peva labudovu pesmu”, s obzirom na to šta je nudio kroz decenije postojanja evropskim i svetskim kupcima, sigurno je zaslužio jedan dobar lament.

AutoRepublika 

(1378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, sa svojih 4.872 mm Mondeo uskoro odlazi u zaborav. Kao klasičan hibrid će mi svakako ostati u sećanju, zbog zapremine gepeka od čak 383 litre (limuzina) i 402 litre (karavan). Poredjenja radi, Puma ( duga 4.207 mm ) ima gepek 456 ili 402 litra ( ovo drugo je MHEV verzija ), a Kuga ( dugačka 4.626 mm ) ima gepek zapremine 502 litra ( ako nije PHEV ) ili 464 litra (ako je PHEV).
E moj mondeo, da si barem na vreme umro …