1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla planira da zatvori sve prodajne salone
Tesla planira da zatvori sve prodajne salone
4

Tesla planira da zatvori sve prodajne salone

334
4
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač Tesla ima u planu da potpuno zatvori sve prodajno-izložbene salone i fokusira se isključivo na prodaju putem interneta.

Internet je preuzeo dominat u proteklih nekoliko godina, a prva žrtva bila su automobilski saloni širom sveta, koji iz godine u godinu imaju sve manje posetilaca, ali i sve manje izlagača. Tesla stoga želi da svoja vozila prodaje isključivo putem interneta.

Vest da ova američka marka planira da pređe potpuno na virtuelnu prodaju automobila stiže nakon najave da će uskoro biti plasirana nova verzija Modela 3. Ilon Mask najavio je ovu varijantu kao najjeftiniju u ponudi cele game ovog proizvođača, a očekuje se da će ovako „pristupačan“ električni automobil dodatno pogurati prodaju Tesle. Inače, cena za najavljenu verziju Modela 3 je 35.000 dolara u SAD.

Tesla trenutno u SAD ima 120 izložbeno-prodajnih salona. Na ovim lokacijama moguće je pogledati uživo automobile ovog proizvođača, izvršiti kupovinu, testirati određeni model, ali i dobiti sve neophodne informacije u vezi sa Teslinim vozilima.

Američki brend procenjuje da bi zatvaranje izložbeno-prodajnih salona doprinelo značajnim uštedama u kompaniji, a najavljuju da bi u slučaju stavljanja katanca na ove lokacije, svi automobili Tesle postali jeftniji u proseku za 6%.

Predstavnici kompanije tvrde da je trenutno kompletnu kupovinu njihovoh automobila moguće obaviti putem telefona, kao i da ceo proces traje oko jedan minut.

Ipak nedostatak prodajnih prostora mogao bi označiti jedan problem – testiranje vozila. Tesla ima rešenje – korišćenje automobila na nedelju dana potpuno besplatno. Zainteresovanom kupcu automobil će biti dostavljen na odabranu adresu, a on ima pravo da ga vozi sedam dana i pređe najviše 1.000 milja. U Tesli navode da su potpuno sigurni da će većina onih koji sednu za volan Modela 3 gotovo istovremeno postati i kupci ovog automobila.

„Amazon nam je pokazao da vam nije potreban određeni prostor za prodaju bilo čega. Planiramo da sledimo taj primer“, stoji u saopštenju Tesle.

AutoRepublika 

 

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Najmanje 12% od maloprodajne cene se odnosi na trošak distribucije, kod luksuznih modela i dvostruko više. Kada vidim šta sve od troškova ulazi u cenu vozila koju plačaju kupci, pripadne mi muka. Svi ti promotivni događaji, šarene laže od reklama, specijalni promotivni događaji, provizije posrednika (marketinških agencija), plate prodajnih savetnika koji često grickaju nokte u salonima, i kompletna infrastruktura maloprodaje….

Balkanboj

Sve to stoji, ali na koji način onda možeš videti naki automobil za koji si zainteresovan? Znači pre eventualne test vožnje. Sedneš u kabinu, isprobaš poziciju sedenja, da li ti odgovaraju komande koje su pri ruci, da li iza tebe (ako si malo viši ili krupniji) može neko da sedne (naravno ako te to uopšte zanima)…
Svojevremeno sam obilazio tako salone, dosađivao sebe i druge i otpisao dosta modela kao one koji nisu u opciji.
Jedino što se može učiniti je možda smanjiti broj izložbenih salona i propratne troškove.

Ercegovac

21.вијек сиједиш на сунцупијеш кафу наручиш тестну вожњуи то ти је то .
Ако ти се неки ауто мобил свиди а нећеш да га пробаш питаш комшију само да видим колики је гепек и слично…
Поздрављам иницијативу ако за циљ има смањење цијене ка коначном купцу за почетак 10%.

Mad Max

Fiktivna prodaja fiktivnog vozila…….