1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis Electrified G80 – južnokorejski EV adut (GALERIJA)
Genesis Electrified G80 – južnokorejski EV adut (GALERIJA)
0

Genesis Electrified G80 – južnokorejski EV adut (GALERIJA)

173
0
Podelite sa prijateljima:

Genesis je predstavio električni model baziran na konvencionalnom G80. 

Zapravo radi se o električnoj varijanti limuzine G80. Genesis sa ovim vozilom gađa uspeh na nekoliko tržišta. Pre svega u Kini, potom Evropi, ali i na matičnom južnokorejskom tržištu, kao i u SAD.

Sa vizuelnog aspekta nije lako pronaći razlike u odnosu na standardni G80. Prva, i ujedno i najveća razlika jeste drugačija „zatvorena“ maska hladnjaka. Ona podseća na onu koja se može naći na izvornom modelu, ali nema otvore za strujanje vazduha, jer se ipak radi o električnom četvorotočkašu kojem to nije ni potrebno. Korejci ističu da su u kabini na više mesta upotrebili reciklirane materijale, kao i da su u ponudi samo dve boje: Matira Blue i Dark Green.

Naziv jeste pomalo čudan, ali odgovorni u Genesisu su očito želeli da momentalno aludiraju da se radi o električnom automobilu. Electrified G80 isporučuje odlične performanse. Za to su zadužena dva elektromotora (po jedan za svaku osovinu), koji združeno isporučuju 365 ks i 700 Nm. Snaga se, naravno, prenosi na sve točkove, što je plus prilikom obavljanja sprinta do 100 km/h koji traje svega 4,9 s.

Azijski premijum brend ostao je nem povodom kapaciteta baterije. Saopšteno je da će domet iznositi više od 500 km prema NEDC protokolu, kao i da postoji mogućnost prikačivanja na punjenje od 400 i 800 V. Prema informacijama koje je saopštio Genesis, ovaj električni G80 u stanju je da napuni bateriju od 10 do 80% na brzom punjaču za 22 minuta.

Ističe se da je Electrified G80 u stanju da u toku vožnje potpuno neprimetno promeni pogon sa AWD na RWD. Može se podesiti da se promena odigrava automatski, u zavisnosti od uslova u kojima se odvija vožnja. Korejski proizvođač navodi da se ovaj električni G80 može koristiti i kao „pokretna baterija“ odnosno da može napajati aparate sa do 3,6 kW električne energije.

Genesis se posebno ponosi sistemom za poništavanje buke koja dolazi spolja. Ovaj sistem koristi četiri senzora i šest mikrofona uz pomoć kojih „osluškuje“ buku van automobila i momentalno prilagođava audio sistem u vozilu kako buka ne bi ometala putnike.

AutoRepublika 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments