1. Home
  2. Vesti
  3. Debitovao Maserati Levante Hybrid
Debitovao Maserati Levante Hybrid
7

Debitovao Maserati Levante Hybrid

376
7
Podelite sa prijateljima:

I Maserati je krenuo putem elektrifikacije. 

Italijanski proizvođač obogatio je gamu još jednom verzijom modela Levante. Ovde nije slučaj o pravom hibridu, mada su pojedini italijanski brendovi praktično počeli da zloupotrebljavaju sufiks Hybrid i da sa njim označavaju vozila koja koriste sistem blagog hibrida odnosno MHEV.

Tako je i sa Maseratijem čiji Levante je dobio upravo MHEV od 48 V. Levante koristi pogonski sklop kao i Ghibli Hybrid, odnosno upotrebljava četvorocilindarski turbo benzinski agregat radne zapremine 2 litre kojem pomaže sistem alternator-generator. Vozaču je na raspolaganju 330 ks i 450 Nm, pri čemu je maksimalni obrtni momenat dostupan pri 2.250 o/min.

Ovako opremljen Maseratijev SUV pruža vrlo dobre performanse. Sprint do „stotke“ traje ravno 6 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 240 km/h. Nije nimalo loše, pogotovo ako se sagleda da Levante ima pozamašnu masu od gotovo 2,1 tonu!

Italijanski „trozubac“ navodi da zahvaljujući maloj bateriji postavljenoj pozadi, Levante Hybrid ima optimalni raspored mase od 50:50. Pored toga, opremljen je i sa vazdušnim ogibljenjem, pogonom na sve točkove, kao i diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. Maserati ističe da je sistem blagog hibrida omogućio performanse na nivou V6 motora, uz značajnu uštedu goriva, njihove procene kažu da se radi o 16% manjoj potrošnji benzina.

Estetske izmene kod varijante Levante Hybrid identične su onima kod standardnog modela nakon primenjene restilizacije. Brend iz Modene saopštio je da je otvorio knjigu narudžbina u Evropi, a da će prvi primerci ovog SUV-a stići do novih vlasnika već u junu ove godine.

AutoRepublika 

(376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Maserati sam prvi put uživo video pre skoro četiri decenije. Beše to „Maserati Biturbo“.
Sećam se, godinama, kasnije, kao student, kada bih na ulici negde u daljini načuo zvuk motora Masetarija, nije bilo dileme da je to on. Bez greške sam znao da je on.
Odavno po zvuku više skoro da ne mogu ništa da prepoznam.

Don

Da vidis sa otorinolaringologom? 🙂 šalu na stranu, dilde raznih vrsta ces da prepoznaš? Nekad bilo, sad se spominjalo. Evo jedne anegdote: sjedim na terasi nekog restorana, predjelo je puklo, a dolazi drug ali kako. Tandrce nesto, rekoh ovima do mene ovo je neko talijansko auto 100%, osjeti se moćna mašina, kad u dvorište udje Audi. Izadje drug, ja gledam blijedo ko da sam duha vidio. Kaze mi on, sta je tebi? Rekoh, kladio bih se po zvuku motora da je Talijan kad ono pisljivi Audi, a on će ti meni: – pa u njemu i jest talijanski motor.

moron

Koji je to VW sa žabarskim strojem ispod haube?

Branko

Ovo je baš zabavno: “ Maserati ističe da je sistem blagog hibrida omogućio performanse na nivou V6 motora, uz značajnu uštedu goriva, njihove procene kažu da se radi o 16% manjoj potrošnji benzina.” 😂😂😂 Dakle, da pojasnim: radi se o elektromotoru koji je ujedno “anlaser” od 10kW (vrlo kratkotrajno) i bateriji od 48V i 0,5 kWh (veća je na mom električnom romobilu) koji omogućavaju perfomanse na nivou V6 motora!? Ok, može se postaviti pitanje jesu li perfomanse V6 uvijek bolje od rednog 4: nisu, jer to ne ovisi isključivo o konfiguraciji. Ali u svakom slučaju zavrijedili su 5 iz marketinga.… Pročitaj više »

moron

Ali, svakako bravo za marketing. I performanse šestaka – ali, kratkoga daha 🤣

Mad Max

Moj dobar dug ima Levantea dizela 3,0sa kožom, dobrom opremom, vazdušnim jastucima…. i često ga vozim na duže ture, . Prvi utisak je Vau, Maserati. Drugi, bruka da Maserati pravi džipića pa još dizela. Onda realnost vožnje. Motor vrhunski, sa više modova rada i neverovatnim promenjivim zvukom (stvarnim). Menjač iako automatik, solidno radi i ima modove i autoadaptive. Brz je u ručnom modu. Ležanje, udobnost, promenjiva visina, odlična za jedan ovako težak auto. Enterijer dobar i lep. Prostornost? E tu ne znam šta bi rekao drug Moron, obzirom na spoljne dimenzije „iskoriščenost“ kabine. Nedostatak, servis, mislim da je prvi u… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Mad Max
moron

😄😄😄