1. Home
  2. Održavanje
  3. Cadillac predstavio i produženi Escalade ESV
Cadillac predstavio i produženi Escalade ESV
0

Cadillac predstavio i produženi Escalade ESV

250
0
Podelite sa prijateljima:

Cadillac je još pre nekoliko meseci predstavio novu generaciju svog popularnog terenca Escalade, a sada je ispred nas i njegova produžena verzija. Kao i standardni model, i ESV pruža tri reda sedišta, ali je razlika očigledna u zapremini prtljažnika. ESV je za 404 milmetra duži od „osnovnog“ brata, a sa spuštenim sedištima pruža čak 3.596 litara prostora ili oko 496 litara više nego što je slučaj kod standardnog modela.

Iz kompanije kažu da su obezbedili i nešto veći i prostor za noge putnika u drugom i trećem redu sedišta, ali osim tog podatka dva modela Escaladea su identična.


Po pitanju mehanike, većina kupaca će se verovatno opredeliti za provereni 6,2-litarski V8 sa 420 konjskih snaga, ali u izboru je i 3,0-litarski dizel s 277 „grla“. U oba slučaja menjač je desetostepeni automatik koji prenosi snagu na zadnji par ili pak na sva četiri točka.

Zanimljiv je i podatak da iako General Motors naplaćuje 2.500 američkih dolara za opciju s dizel motorom kod ostalih modela, u ovom slučaju ona će biti „besplatna“ svakome ko se odluči za nju umesto kamionskog benzinca.

Kada je reč o cenama, one startuju od 80.490 američkih dolara za osnovni Luxury model i idu sve do 92.890 dolara za Sport verziju sa pogonom na sva četiri točka. Sa punom opremom, cifre zahtevane za Escalade s produženim međuosovinskim rastojanjem, lagano prelaze i cifru u kojoj na kraju figurira pet nula, što znači da će model za 2021. godinu biti najskuplji Escalade u istoriji.

Prodaja će startovati do kraja godine.

AutoRepublika

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments