Horch je poznato ime nemačke automobilske industrije i predstavlja kompaniju osnovanu 1904. godine od strane Augusta Horča (koji je takođe osnivač i Audija). Zgodno je mesto da predložimo da pročitate izvanredan, edukativan članak na temu istorije celokupne nemačke automobilske industrije. Ujedno, Horch je jedna od četiri firme, uz Audi, Wanderer i DKW koja je osnovala kompaniju Auto Union, tokom 1932. godine, što je i bila inspiracija za nastanak čuvena četiri prstena.

Kasnije je Auto Union transformisan u Audi, dok se naziv Horch preselio u istoriju, odnosno lektkiru Zorana Tomasovića. Svedočili smo brojnim glasinama koje su inicirane tokom proteklih godina, u smislu ponovnog oživljavanja imena. Najčešće se Horch vezivao za jedan od modela Audija, a sada je verovatnoća pojave istog na najvišem nivou, s obzirom da Bavarci žele da uspostave model koji bi konkurisao Mercedesu koji se razmeće markom Maybach. Nema podesnijeg četvorotočkaša s prstenovima za tako nešto, od modela A8.

Ako se tako nešto i dogodi, onda će najverovatnije, pored prednjih svetlosnih grupa izmenjenog oblika, novi sedan utemeljen na restilizovanoj perjanici Audija, dobiti i originalnu masku hladnjaka, što je fazon koji smo već videli na pomenutoj Maybach verziji Mercedesove S Klase.

Novi ultra sofisticiran sedan bi bio momentalno prepoznatljiv ponajpre po produženom, ionako impozantnom međuosovinskom rastojanju, što je očigledno bilo već i pri pogledu na kamuflirani prototip. Celokupan prirast milimetara među osovinama se odrazio na veličinu zadnjih vrata. Delimično kamuflirani zadnji stubovi prototip primerka po svemu sudeći skrivaju amblem Horch.

Što se tiče zadnjeg kraja ogromne limuzine, očekuju se suptilno modifikovane signalne grupe s drugačijom grafikom u odnosu na „civilnu“ verziju A8-ice. Nema ni grama sumnje da će ovakvo izvođenje dobiti i naplatke koje neće biti moguće naručiti uz nešto skromnija izdanja velike limuzine.