Perjanica game modela s povišenom pozicijom sedenja češke marke Kodiaq je prvi put predstavljen krajem 2016. godine na Salonu automobila u Parizu, postajući tako serijska verzija koncepta VisionS s kojim se publika upoznala pola godine ranije, na velikoj ženevskoj manifestaciji.

Sada je posve jasno da je sazrelo vreme za sprovođenje planirane restilizacije, možda je prikladno reći čak i da je prezrelo. Kako bilo, pre par dana je kompanija objavila tizere kako bi podgrejala atmosferu pred debi noviteta, a to je bilo otprilike sve što je trebalo ljudima iz pomenute redakcije da pretpostave prirodu izmena koje su načinjene.

Dakle, pretpostavke idu u smeru instalacije novih prednjih svetlosnih grupa više pozicioniranih ka sredini, dok se njihov oblik naslućuje na osnovu špijunksih fotografija snimljenih nešto pre Nove godine. Međutim, sada u novi prednji branik i svetla za maglu jasnije vidljiva, pa deluje da će biti nešto manjih gabarita od inicijalnih zamisli, dok će i maska hladnjaka biti blago izmenjena.

Veoma je izgledno da se na osnovu pogleda na bokove novog češkog krosovera neće moći doneti zaključak da li je u pitanju verzija pre ili posle restilizacije, ali će zato zadnji kraj ugostiti nove signalne grupe složenijeg oblika. Podsetiće na stop-svetla viđena na kupeolikom krosoveru Kodiaq GT. Da podsetimo, ovaj model je namenjen kineskim kupcima i predstavljen je 2018. godine.

Ipak, grafika punjenje zadnjih signalnih grupa, to jest grafika unutar istih će biti u potpunosti inovirana u odnosu na kupe s povišenim klirensom, dok će LED trake biti izrađene zasebno i sastojaće se od trouglova i elemenata u obliku slova L, koji će biti tanki. Biće instalirani i pokazivači pravca, dok će svetla biti ukombinovana s lajsnom koja će ostavljati utisak da je izrađena od hroma. Uostalom, tako nešto smo već videli na limuzini Superb. Naposletku, umesto grba Škode, videćemo slovima ispisano ime marke, kao što je to slučaj na svim novim modelima kompanije.

Podaci o eventualnim promenama vezanim za paletu motora još uvek nisu dostupni, ali je verovatno da je modernizaciju doživela dvolitarska jedinica s oznakom TDI Evo, koju je razvio matični Volkswagen. Dodatno, očekujte promociju i plug-in hibridne modifikacije, slične onoj koja je ugurana u Octaviju i Superb.

Kao što rekosmo na početku izlaganja, premija Kodiaqa će se dogoditi 13. aprila.

AutoRepublika