1. Home
  2. Vesti
  3. Ford traži od vlasnika Mustanga da se ne ponašaju kao vlasnici Mustanga
Ford traži od vlasnika Mustanga da se ne ponašaju kao vlasnici Mustanga
10

Ford traži od vlasnika Mustanga da se ne ponašaju kao vlasnici Mustanga

3.12K
10
Podelite sa prijateljima:

Ford Mustang krasi dosta različitih percepcija u očima javnosti Sjedinjenih Američkih Država, i ne možemo reći da su sve pozitivne. Proslavio se tokom šezdesetih godina prošlog veka kada je postao prvi američki automobil sa sportskim duhom i s bezbroj opcija za kupce svih godina i starosnih doba, a takođe je nudio više snage za svoju cenu nego bilo ko drugi.

Takve karakteristike jesu bile popularne među kupcima, ali logika kaže da dosta snage u relativno laganom četvorotočkašu, u kombinaciji s mladim i neiskusnim vozačima nikako nisu dobra ideja. Društvene mreže su pune video snimaka gde „mladunci“ završavaju u jarku ili sudaru tako što su izgubili kontrolu nad Mustangom tokom ludovanja.

Ford želi da promeni takav imidž, posebno zato što više ne vidi svog velikana kao automobil za mlađariju već kao ozbiljnog sportistu koji može da stane na crtu najboljim svetskim četvorotočkašima. Da, da, američki gigant i dalje nudi onaj bazni 2,3-litarski turbobenzinac za šire narodne mase, pa i V8, ali takva tvrdnja se najviše odnosi na izdanja kao što su Dark Horse i GTD.

Ford je nedavno otvorio specijalnu auto-školu u gradu Šarlot unutar američke savezne države Severne Karoline konkretno za kupce ove dve verzije. Cilj je spojiti kupce sa Fordovim vozačima u profesionalnom auto-moto sportu i demonstrirati im na stazi Charlotte Motor Speedway kako da „izvuku maksimalne performanse i dobro se zabave bez da ugroze sebe i sve druge oko sebe“.

Ali to nije sve i plan zahteva otvaranje auto škola širom cele Amerike za vlasnike svih konfiguracija Mustanga. Da, dobro ste pročitali, pa ćete tako moći dobiti lekcije o Rajana Blejnija i Džoija Logana (dva veoma popularna vozača Forda u šampionatu NASCAR-a) čak i ako posedujete onaj bazni Mustang sa 2,3-litarskim turbobenzincem i desetostepenim automatskim menjačem.

Dark Horse je već u serijskoj proizvodnji dok Ford trenutno prima narudžbe za GTD. Ovo izdanje se smatra najekstremnijim serijskim Mustangom ikada proizvedenim i koštaće čak 300 hiljada američkih dolara. Pošto je reč o drumskom izdanju trkačkog automobila, vlasnici GTD-a će svakako morati da dobiju po koju vozačku lekciju…

AutoRepublika

(3120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Odlicna ideja! Generalno posmatrano, zakonodavci svih zemalja trebalo bi da vlasnicima obicne dozvole B kategorije ogranice posedovanje/voznju vozila sa visokim performansama. Za svaku sledecu klasu performansi trebalo bi uvesti dodatne ispite. Ovde se ne radi samo o refleksima i baratanju pedalama i volanom, vec o shvatanju kako se auto uopste krece po putu.

s mile

potpuno podržavam, postoji masa klipova na youtube gde novopečeni vlasnici izgube kontrolu i skljaju se.

Servus Dei

Joj, kako srceparajuce i dusebriznicko patetisanje…

Bungi

Ford traži od vlasnika mustanga da se ne ponašaju kao vlasnici divljih konja🤔Veoma čudno🧐Divlji konji nemaju vlasnika, oni su divlji.

BB

👌👏

Kaubojština čista…

MRN

A, je li taj Ford Mustang GTD opasan kao i jedan Golf GTD ?
Mislim, oba koriste automatski menjač sa dvostrukim kvačilom, a ne bi valjda trebalo da ima razlike da li mu je „ćaća“ Tremac ili BorgWarner ?

Yankee

GTD u slucaju Mustanga je skracenica za Grand Touring Daytona, inace najvisi ranga sampionata IMSA.

comment image

MRN

Ma, videh da je taj Fordov GTD „par puta“ jači od GTD by House of Fau-Vau 😊

M M

Vest je dobra. Sad znam da Mustanga pravi Ford.
Uzgred, do koje godine prelazi Mustang na struju?
Hibrid, ima ga – nema ga? Kad će?

To su Ameri ludoj Europi nadali zelenu žišku.

Uzgred, u mome gradu gori regionalna deponija smeća. Ne možemo da dišemo danima. Nema vazduha. Bole njih za to….. Bitnoje da kočija bude na struju, a struja je it TE Kolubara u Obrenovac.
Selo gori a baba se češlja.
Ako Bog da, vratiće ih Rusi na fabrička podešavanja

BB

Pa imaš Mustanga koliko hoćeš na struju.. 😜