1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Polo GTI se vratio na nemačko tržište
Volkswagen Polo GTI se vratio na nemačko tržište
0

Volkswagen Polo GTI se vratio na nemačko tržište

254
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je tokom leta prošle godine obustavio primanje narudžbina za Polo GTI u nekolicini evropskih zemalja. 

Razloga za tako nešto je bilo više. Pre svega bilo je potrebno prilagoditi model strožim emisionim normama, a između ostalog i matični Polo je predviđen za restilizaciju za ovu godinu, te je bilo jasno da će i GTI varijanta morati da prođe određene izmene. Tu je i velika potražnja za malenim hot hečom, te je VW obustavio proces naručivanja ovog modela, jer nisu mogli da proizvedu dovoljan broj jedinica.

Očekuje se da će Polo GTI poprimiti vizuelne izmene matičnog modela nakon što on prođe kroz ažuriranje. Do tada, u Nemačkoj je dostupan hot heč sa poboljšanim agregatom. Volkswagen navodi da je uspeo da izvuče još snage iz 2,0 TSI motora.

Tako će sada Polo GTI raspolagati sa 207 ks i 320 Nm. Samim tim su blago poboljšane i performanse. Sprint do „stotke“ izvršava se za 6,5 s, dok maksimalna brzina iznosi 240 km/h.

Kupci u Nemačkoj (za sada) mogu odabrati samo sedmostepeni DSG menjač. Početna cena za Polo u GTI izdanju na domaćem tržištu iznosi 27.220 evra.

Čini se da će najavljeno vizuelno ažuriranje ujedno biti i poslednje za performantnu varijantu Poloa. Po svemu sudeći, i sam hečbek iz B segmenta je na tankom ledu, i prema izveštaju nemačkog izdanja BussinesInsidera uskoro će otići u istoriju. 

AutoRepublika 

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments