1. Home
  2. Vesti
  3. Špijunaža: Novi Seat Leon
Špijunaža: Novi Seat Leon
1

Špijunaža: Novi Seat Leon

224
1
Podelite sa prijateljima:

Seat planira da novi Leon debituje sledeće godine na Salonu automobila u Ženevi. 

Do tada, sigurni smo da ćemo videti više špijunskih fotografija, tizer video snimaka i tome slično. Insajderi iz redova španskog proizvođača najavljuju da će četvrta generacije Leona biti najveći iskorak Seata do sada.

Prve fotografije mule ukazuju da će dizajn Leona biti evolutivan iskorak u odnosu na treću iteraciju. Jasno je da Seat polako napušta pravac koji forsirao oštre uglove i okreće se ka nešto oblijim prelazima.

Španski brend navodi da će Leon biti prvi automobil iz VW grupacije sa potpuno novim informativno-zabavnim sistemom, za koji tvrde da je pravo remek-delo tehnologije. Izvršni direktor Seata, Luka di Meo, izjavio je da je ovaj proizvođač uložio dve godine istraživanja i razvoja u novi infromativno-zabavni sistem i da su uvereni u njegov uspeh. Šta više, Španci veruju da se tablet postavka toliko lako koristi da će elimisati većinu dugmadi unutar vozila, pogotovo onih na centralnoj konzoli.

Potvrđeno je da će novi Leon dolaziti samo sa petoro vrata, ali i da će postojati karavanska izvedba. Osim toga, Seat planira da na osnovu ovog hedžbeka izradi i krosover koji će se pozicionirati odmah ispod Atece.

Hedžbek iz C segmenta biće postavljen na MQB platformu VW grupacije, a španska marka navodi da se neće odreći dizel motora. Četvrta generacija Leona imaće u ponudi i plug-in verziju, a u Seatu očekuju da će ovaj model biti samo uvod za potpuno električni automobil iz Barselone, koji najavljuju za 2020. godinu.

Seat planira da ponudi i hot heč varijantu, ali će za nju biti zadužen podbrend Cupra. Novi Leon debitovaće naredne godine, kada će ujedno biti i premijera osme generacije Golfa.

Španski hedžbek ipak gađa drugačiju publiku nego sam Golf, a cilj Seata je da učini svoje automobile što dopadljivijim mlađoj populaciji, te otuda i odluka da upravo model ove kuće ponese čast da prvi koristi potpuno novi informativno-zabavni sistem.

 

 

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Moćno deluje.