1. Home
  2. Vesti
  3. Ram 1500 Classic u proizvodnji i naredne godine
Ram 1500 Classic u proizvodnji i naredne godine
0

Ram 1500 Classic u proizvodnji i naredne godine

155
0
Podelite sa prijateljima:

Fiat-Chryslerova komercijalna divizija Ram je imala fantastičnu godinu iza sebe. Model u različitim varijantama 1500/2500/3500 je privukao čak 633.694 kupca, što ga je postavilo na drugo mesto po prodaji, odmah iza neprkosnovenog lidera Forda F Serije, i to po prvi put u dugogodišnjoj istoriji. Nova generacija pikapa je debitovala 2019. godine i tada je dobila dosta pohvala od strane kupaca i medija, od čega je najznačajnija proglašenje za pikap kamionet godine po izboru uglednog magazina Motor Trend.

Međutim, paralelno sa novitetom, Ram je nastavio da proizvodi i prethodnu generaciju pod imenom Classic. Razlog za tako nešto je ležao u podatku da proizvođač u svojoj ponudi nema manji kamionet u takozvanoj „mid-size“ klasi kao Chevrolet, GMC, Ford, Toyota i Nissan (mada bi on trebalo uskoro da debituje) pa je Classic barem svojom cenom nastavio da privlači kupce sa manjim budžetom. Strategija se očigledno pokazala pobedonosnom, pošto Classic pruža veće dimenzije po ceni manjeg Forda Rangera ili Toyote Tacome, pa niko nije iznenađen što će ponovo biti deo ponude i za 2021. godinu.

 

Potrebno je spomenuti da je ova starija verzija originalno debitovala još 2008. godine, ali je toliko puta osvežavana da je zapravo „sporo ostarila“, pa i dan-danas deluje jako sveže. Classic je takođe jedini Ram u verziji sa dvoje vrata dok se moderniji model Pickup nudi samo sa četvoro vrata (u verzijama sa kraćim i dužim zadnjim vratima).

Zanimljivo je da su u ponudi samo tri nivoa opreme i to onaj osnovni i radnički Tradesman, zatim proterenski Express i na kraju luksuzniji Warlock. Mehanička ponuda se zasniva na dva atmosferska benzinca (3,6 i 5,7 litarske) i jedan dizel (3,0-litarski) kao i osmostepenom automatskom menjaču.

Za svoju ponudu cena je više nego pristupačan, pa osnovni Tradesman košta „samo“ 29.895 američkih dolara ili oko 4.000 zelenih novčanica manje nego primerak s istim nivooom opreme kod novog modela (koji doduše ima dvoje vrata više). Međutim, potrebno je spomenuti da konkurencija nije značajno skuplja, jer je potrebno izdvojiti svega 600 dolara više za značajno noviji Chevrolet Silverado ili Ford F-150.

Teško je reči koliko dugo će Classic opstati na tržištu, ali već neko vreme kruže glasine da je Ram spreman da vrati manji pikap kamionet Dakotu u ponudu. A dok se to ne desi, Amerikanci će jednostavno morati da se „zadovolje“ da dobiju više za manje novca.

AutoRepublika

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments