1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Telluride (2020.) debituje tokom Nedelje mode u Njujorku
Kia Telluride (2020.) debituje tokom Nedelje mode u Njujorku
0

Kia Telluride (2020.) debituje tokom Nedelje mode u Njujorku

216
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je pre nekoliko dana u javnost dospela fotografija modela Kia Telluride, korejski proizvođač je rešio da i zvanično predstavi svoj novi novi adut u SUV segmentu, koji poseduje mogućnost prevoza do čak osam osoba.

Premijera će se odigradi na Nedelji mode u Njujorku, što će se nekima možda učiniti neprikladnim događajem za promociju jednog automobila. Ako delite ovo mišljenje, promislite još jednom. Ogroman krosover koji bi mogao puno da znači za korejsku marku, posebno na američkom tržištu, na tako važnom modnom skupu?

Ima smisla. Naime, Kia Telluride je inspirisana modnom kolekcijom “proleće – leto” nastaloj na temelju Maxwell Texas ideje. Dakle, što se nas tiče, odlična ideja Kije.

Mnogi su detalji na impozantnom krosoveru koji asociraju na Teksas. Tu su kožna sedišta sa dvostrukim štepom koja bude pomisao na konjsko sedlo, unutrašnji paneli izrađeni od prirodnog drveta i brojne druge sitnice koje asociraju na kauboje. Detalji od kože se mogu pronaći i na centralnom klasteru, panelima sa unutrašnje strane vrata. Specifične su i ručke za otvaranje vrata.

Dok rustični detalji dominiraju prostorom za putnike, spoljni dizajn modela Telluride je funkcionalan i ostavlja utisak da je razvijen prema ukusu i potrebama američkih farmera. Korejski SUV poseduje skriveno vitlo, “traheostomu za disanje motora” kada je vozilo zagazilo u duboku vodu, kao i komplet pneumatika namenjene vožnji po nepristupačnom terenu, dimenzija 265/50R20. Krovne nosače budući vlasnici mogu naručiti da budu izrađeni od drveta ili aluminijuma. Ostaje da se vidi još da li će serijski model posedovati rezervni točak koji je montiran na zadnjem kraju vozila.

U odnosu na koncept koji je debitovao pre dve godine, a na osnovu špijunskih fotografija, jasno je da će serijski model posedovati glomazniju rešetku hladnjaka sa vertikalno konfigurisanim prednjim svetlosnim grupama. Različite su i zadnje signalne grupe, odnosno deblje su i kraće spram onog što smo videli na konceptu.

Proizvođač još uvek nije objavio informacije o pogonskim sklopovima koji će biti korišćeni za serijski Telluride, ali je nagovestio da se razmatra upotreba pogonske grupe u V6 konfiguraciji.

Kia Telluride će silaziti sa proizvodnih traka korejske kompanije koje su locirane u Džordžiji, a u prodajnim salonima će se pojaviti početkom sledeće godine.

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments