1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot počeo proizvodnju nove 308-ice
Peugeot počeo proizvodnju nove 308-ice
3

Peugeot počeo proizvodnju nove 308-ice

5.59K
3
Podelite sa prijateljima:

Prvi primerci treće generacija Peugeota 308 počeli su da silaze sa proizvodnih traka. 

Pogon koji proizvodi galski hečbek je onaj u Miluzu, a prvi vlasnici moći će da otpočnu svoje druženje sa novim limenim ljubimcima krajem leta, odnosno od septembra, kad bi Peugeot trebalo da dostavi prve jedinice ovog automobila.

Iz fabrike u Miluzu izlaze i drugi modeli koji su kao i 308-ica bazirani na EMP2 platformi. To su Peugeot 508 (liftbek i karavan), kao i DS7 Crossback. Dakle, proizvodnja Peugeota 308 više se neće odvijati u Sošou, a razlog je kako javljaju francuski novinari jednostavan – Miluz je istaknut kao centar nekadašnje PSA grupe za hibridna izdanja, stoga je bilo logično da uz prethodne modele koji koriste EMP2 arhitekturu bude i novi adut iz C segmenta.

Peugeot je za sada predstavio samo hečbek izdanje, ali bi na jesen trebalo da vidimo i karavan. Osim toga, ovih dana je 308-ica glavna tema u gotovo svim specijalizovanim medijima. Automobil je stigao na scenu uz mnogo pompe, te dominira na medijskoj pozornici. Poslednja informacija u vezi sa ovim „lavom“ jeste da francuski brend ozbiljno razmatra i EV izdanje tog modela.

Bilo kako bilo, novi Peugeot 308 je očito uspešno otpočeo svoj život.

AutoRepublika 

(5587)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Auh, što mu je ružan onaj glomazni novi znak na prednjoj majsci …

andrijs

you moroun and nou no bigger sign on front grille. you stupid

moron

Zahvaljujući ovom komentaru, pogledah domaći sajt i naravno, nema reči o novom 308 (mk3 ), ali, vidim da je stari (mk2) sada „bogatiji“ opremom, pa u Allure paketu sada ima halogenke. Bravo …
Cenovnika za mk3 nema ni u SLO. A pet meseci nakon početka proizvodnje, o kome govori ovaj tekst ?
Ima ga u Nemačkoj i ono su (meni) smehotresne cene (čak i za Nemačku).
A sam „Allure“ (nekada kao naziv paketa pojam visoke opreme) je maltene sveden na nivo opreme u stilu „priprema za radio“. Šta ti je marketing …